BÉT Legek: Az Equilor „Az év befektetési szolgáltatója”

Pénzügy2022. feb. 23.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Equilor Befektetési Zrt-nek ítélte a Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrije a BÉT Legek 2021 „Az év befektetési szolgáltatója” díjat. A több mint 30 éves, ezzel legrégebbi független hazai befektetési szolgáltató többek között a tőkepiac és a hazai árupiac fejlesztésében nyújtott teljesítményének köszönhetően kapta meg az elismerést, idén immár második alkalommal.

A magyar tőkepiac és a vállalati szektor erősítése iránt elkötelezett, több mint három évtizedes múlttal rendelkező Equilor Befektetési Zrt-nek ítélte a BÉT Legek 2021 „Az év befektetési szolgáltatója” díjat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szakmai zsűrije.

A díj odaítélésekor figyelembe vették az Equilor tavalyi, valamint az elmúlt évtizedekben nyújtott teljesítményét: a befektetési szolgáltató aktív szerepet vállal a Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretén belüli kötvénykibocsátásokban – 2015 és 2021 között összesen 510 milliárd forint értékű zártkörű kötvénykibocsátással segítették ügyfeleiket, több mint 268 milliárd forint értékben az NKP program keretében is támogatták ügyfeleiket kötvénykibocsátásaik során –, 2010 óta pedig 14 vállalat részvényeit, illetve kötvényeit vezették be a tőzsdére.

Az Equilor emellett egyedüli szekciótagként támogatja, hogy a közel százötven éves történettel rendelkező hazai árutőzsde aktív maradjon, valamint tavaly több nyilvános vételi ajánlatot bonyolított le sikeresen a BÉT részvénypiacán.

Mindezek mellett az Equilor sokféle eszközzel népszerűsíti a magyar befektetési lehetőségeket: 2021-ben elindította önálló podcast csatornáját, rendszeres elemzésekkel követi a magyar tőkepiacot érintő eseményeket és a hazai tőzsde több vállalatát.

A vállalat szakértői emellett rendszeresen tartanak előadásokat különböző konferenciákon, oktatási intézményekben, elősegítve a pénzügyi kultúra fejlesztését.

Az Equilor nevéhez kötődik az az egyedülálló, három részes pénzügyi edukációs könyvsorozat, mely közérthető formában, szemléletes példák segítségével mutatja be a deviza-, kötvény- és részvénypiacok főbb jellemzőit, működését.