Elindult az UniCredit Bank zöldhitele

Pénzügy2021. okt. 21.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram részeként elindította az NHP Zöld Otthon Programot (NHP ZOP). Ennek keretében kínálja az UniCredit Bank ügyfeleinek a kedvező finanszírozási feltételekkel igényelhető NHP Zöld Otthon Hitelt.

Az UniCredit Bank az új zöld hitelezési formával ügyfeleit támogatja abban, hogy újabb lépést tegyenek a fenntartható jövő felé. A kölcsön új, energiahatékony lakóingatlan vásárlására vagy építésére vehető fel, jelzálogfedezettel, a futamidő alatt változatlan kamattal, a THM 2,59%1.

A zöldhitel bárki számára elérhető, amennyiben a megvásárolni vagy építeni kívánt ingatlan legalább BB energetikai besorolású, energiaigénye legfeljebb 90 kWh/m2/év, és legalább 10 éven keresztül saját lakhatásra szolgál. Az UniCredit Bank különleges kedvezményekkel kínálja az új zöldkölcsönt: visszatérítik az értékbecslés és a közjegyzői okirat díját (utóbbit maximum 50 000 Ft-ig), valamint elengedik a tulajdonilap-lekérés, a térképmásolat és a műszaki felülvizsgálat árát.

Nagy örömmel vezettük be az új zöldhitelt az UniCredit Banknál, mert ezzel nemcsak egy új, rendkívül kedvező feltételekkel elérhető kölcsönformát nyújtunk ügyfeleinknek, de – stratégiánkkal összhangban – támogatjuk a fenntartható jövő megteremtését is

– mondta el az új termékkel kapcsolatban Vidák Péter, az UniCredit Bank lakossági és kisvállalati szegmensmenedzsment ügyvezető igazgatója.

A zöldhitel minden tekintetben beleillik bankunk azon törekvésébe, hogy minden segítséget megadjunk leendő és új ügyfeleinknek jövőtudatos céljaik megvalósításához

– tette hozzá Bolyán Róbert, az UniCredit Bank Social Impact Banking területének vezetője.

Az UniCredit Bank – fenntarthatósági törekvéseivel összhangban – az NHP Zöld Otthon Hitel mellett további környezettudatos kölcsönt is kínál ügyfeleinek, így zöld tematikájú hitelcél is finanszírozható a kamattámogatott otthonfelújítási hitellel, míg napelem-telepítésre a GREEN személyi kölcsön kedvezményes kamatozással, kamatkedvezménnyel vehető igénybe. A bank folyamatosan bővíti zöld portfólióját, hogy ezzel is segítse ügyfelei az élhető jövő megteremtésében.