Fúzióval készül a hitelpiaci télre a money.hu és a Hitelnet

Pénzügy2022. dec. 6.Növekedés.hu

A hitelközvetítői piac egyik legnagyobb szereplője jön létre a money.hu és a Hitelnet együttműködése révén. A Hitelnet és a money.hu (az ingatlan.com csoport tagja) 2021-ben közel 100 milliárd forint összértékű lakossági hitel közvetítésében segítette az ingatlanvásárlókat a ‘Hitelintéző’ szolgáltatással és az országos, 500 szakemberből álló hálózattal.

Az ingatlan.com csoport együttműködési megállapodást kötött a Hitelnet Kft.-vel, a money.hu közvetítői csapata csatlakozik a Hitelnet hálózatához, a money.hu anyavállalata pedig részesedést szerez a Hitelnetben.

Korponai Levente – a money.hu vezetője – így foglalta össze a fúzió okait és célját:

A legfrissebb adataink a lakáshitelpiac jelentős megtorpanását jelzik. Nem tudjuk, ez meddig fog tartani. Szűkös időkre kell készülnie a pénzügyi közvetítőknek, várhatóan egy részüknek pályát is kell módosítania. Az ingatlan.com és a money.hu oldalakon az ilyen leggyengébb időszakokban is havonta ezres nagyságrendű ügyfél adja le hiteligényét. A Hitelnet és a money.hu erőinek egyesítésével célunk, hogy a hiteligénylők a legjobb ajánlatot kapják nagyon magas színvonalú szolgáltatással.

A money.hu adataiból készült előrejelzés szerint 2022 utolsó és 2023 első hónapjában év/év alapon kevesebb mint felére csökken a folyósított hitelösszeg nominálértéken. Reálértéken még ennél is radikálisabb visszaesés várható. A hitelszerződéseket megelőző közvetítői ügyféltárgyalások száma és trendje alapján a piac még nem érte el a mélypontot.

A partnerséggel a hitelközvetítői piac egyik legnagyobb szereplője jön létre. A Hitelnet megerősíti az eddig is kiemelkedő piaci pozícióját. Húsz éves hitelezési tapasztalattal és országos hálózattal a szakértők továbbra is személyesen segítik a hiteligénylőket. Hiszem, hogy a magyar piac legerősebb csatornáit ötvözzük ezzel a szövetséggel.

– mondta Fitos Szilárd a Hitelnet Kft. ügyvezetője.

A szakértő hozzátette, hogy a két cég együtt közel 100 milliárd forint összértékű lakossági hitel közvetítésében segítette az ingatlanvásárlókat 2021-ben. Az együttműködéssel 500 szakemberből álló országos hálózat jön létre. Az ügyfelekhez így a legjobb ajánlatok még magasabb színvonalú kiszolgálással juthatnak el. A szombathelyi központú Hitelnet a kezdetektől erősen digitalizált ügymenettel és alacsony adminisztrációs költségekkel – automatizált elszámolás, naprakész kalkulátorok – ideális állapotban érkezett meg az előttünk álló zord időszakhoz. Rendszerük ügyféltárgyalási adatai szerint további 40-50 százalékos visszaesés körvonalazódik a következő hónapokban a piacon.

Komplexebb szolgáltatást kapnak az ingatlanvásárlók és a hiteligénylők

Az együttműködés miatt immár az ingatlanvásárlás teljes folyamatában segítséget kapnak a hiteligénylők. Az ingatlan.com oldalon található Hitelintéző szolgáltatás egyénre szabva mutatja be a megvásárolni tervezett ingatlan optimális finanszírozását, a lehetséges lakáshitel-konstrukciókat, beleértve az államilag támogatott megoldásokat – így például a csokot – is. A legkedvezőbb ajánlatok kiválasztásához – már 29 pénzügyi konstrukcióhoz – a money.hu biztosítja a hátteret naprakész kalkulátorokkal. Mivel a cégcsoport független, így biztosított, hogy a hiteligénylő transzparens módon megtalálja a számára legkedvezőbb ajánlatot. Ezt követően a Hitelnet szakértői kísérik végig az ügyfelet a teljes hitelfelvételi folyamaton, megválaszolva a felmerülő további kérdéseket, és biztosítva, hogy szakmailag megalapozott döntést hozzon élete egyik legfontosabb kérdésében.

Ez a partnerség fontos lépés a magyar lakáshitelpiac digitalizációja terén is. A hiteligénylők egy helyről, komplex online szolgáltatás keretében kapnak olyan segítséget, amellyel jelentősen csökkenthetik a kiadásaikat, mert jó megoldást választottak. A money.hu 11 éves története során a hitelkeresők számára több mint 50 millió kalkulációt végzett. Látom az elégedett ügyfeleket és az egyre transzparensebb lakáshitelpiacot, büszke vagyok kollégáim munkájára

– tette még hozzá Korponai Levente, a money.hu vezetője