Profitot realizálna az ingatlanpiac drágulásán az Opus Global

Pénzügy2019. szept. 25.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatta a befektetőit, hogy az igazgatóság döntése értelmében - megfelelő feltételek teljesülése esetén – a társaság szándékában áll az Appeninn Holding Nyrt.-ben lévő kisebbségi részvénycsomagjának (18,7%) értékesítése. A tervezett tranzakcióból származó bevételt a tőzsdei társaság jelentősebb növekedési kilátásokkal rendelkező stratégiai üzletágainak fejlesztésére, illetve előkészítés alatt álló akvizícióinak megvalósítására fordítaná.

Az Opus Global igazgatósága a kedvező ingatlanpiaci helyzetben úgy döntött, hogy megvizsgálja az Appeninn Holding Nyrt.-ben lévő 18,7 százalékos részvénycsomagjának értékesítési lehetőségeit.

A társaság konzervatív, hosszú távú befektetési politikája a jövőben is stratégiai divízióiba (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika és vagyonkezelés) szervezett befektetéseinek növekedésére fókuszál. Az Opus a részvénycsomag értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióihoz használná fel, elsősorban az energetika, és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global júliusban jelentette be, hogy több más tőzsdei társaságban lévő kisebbségi részesedésével együtt, az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is likvid befektetésként kezeli, ahol a társaság igazgatóságának célja, hogy az elérhető legnagyobb profitot realizálja az Opus számára.