Szimulációs verseny segíti a középiskolások pénzügyi tudatosságának fejlődését

Pénzügy2023. nov. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Gondolt már arra, milyen jó lenne előre látni döntéseink következményeit? Egy ingyenes pénzügyi szimuláció segítségével mindez valóra válhat. Hétköznapi pénzügyi döntéseik eredményével szembesülhetnek a diákok a MoneySim pénzügyi szimuláció segítségével, melynek használatára online pénzügyi verseny is épül. A MoneySim ViaDalra november 27-ig jelentkezhetnek a középiskolások.

Különleges pénzügyi megmérettetés

A három fordulóból álló MoneySim ViaDalon elsősorban nem a mély pénzügyi szaktudás, hanem a pénzügyi érzék és a józan ész számít, így a pénzügyi versenyeken eddig nem indult diákoknak is jó esélye van a 40 értékes nyeremény egyikére. A Pénziránytű Alapítvány már második alkalommal szervezi meg a tavaly nagy sikert aratott MoneySim ViaDalt, mely az ingyenesen elérhető MoneySim szimulációjuk használatára épül. 

Hogyan működik a MoneySim szimuláció?

A szimuláció segítségével a középiskolások a mindennapi pénzügyi döntések mögött rejlő, leggyakrabban felmerülő szempontokat vehetik sorra és megtapasztalhatják, hogy nem is olyan egyszerű egyensúlyt teremteni közöttük. A verseny végső eredményét öt mutató, a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a jóllét, a takarékosság és a vagyon alakulása befolyásolja. Pont úgy, mint ahogy mindennapi döntéseink során is több szempontot mérlegelünk a való életben. Érdemes ezért már a ViaDal előtt kipróbálni, vajon milyen döntések vezethetnek el minket a legjobb eredményhez. Erre kiváló lehetőséget adnak a szabadon elérhető szituációk, melyekkel a https://www.moneysim.hu/ oldal Próbajátékok menüpontjában lehet gyakorolni. 

Összesen 3 millió Ft-ot érő nyeremény

A ViaDalon a versenyző diákok, tanáraik és iskoláik is nyerhetnek. A döntőben a verseny első 40 helyezettjét díjazzák, köztük a három fődíj, egy MacBook Air, egy iPhone és egy iPad készülék lesz a legügyesebb középiskolások nyereménye. A diákok mellett a legtöbb tanulót regisztráló iskolákat és pedagógusokat is díjazza a Pénziránytű Alapítvány. 

A ViaDalra november 27-én délig jelentkezhetnek a középiskolások a MoneySim oldalon regisztrálva, majd felvéve az 1. forduló kurzusát. Az online verseny első fordulója november 28-án 14.00-15.00 óra között zajlik majd a MoneySim szimuláció felületén: www.moneysim.hu/viadal