Tőzsdei bevezetéshez kapott támogatást az OXO Technologies

Pénzügy2020. dec. 15.Növekedés.hu

Tőzsdei bevezetést elősegítő európai uniós pályázat keretében jutott támogatáshoz az OXO Technologies Holding Zrt. A technológiai befektetésekkel foglalkozó társaság a negyedik, amely a BÉT Mentor Program révén pozitív elbírálást követően támogatáshoz jut.

A BÉT Mentor Programja keretében 22 771 500 forintnyi, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást kapott az OXO Technologies Holding Zrt. Ezzel a Megakrán Nyrt., a DM-KER Nyrt. és a Gloster Nyrt. után negyedik cégként jutott a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenéséhez szükséges, felkészülést segítő támogatásához.


Az OXO Csoport technológiai befektetőként 2014 óta aktív a hazai és régiós piacon. Az OXO Technologies Holding Zrt. 2020 januárjában jött létre, amely a teljes cégcsoport eddigi sikeres technológiai befektetési portfólióját és aktuális befektetői körét fogja össze.

A cég jelenlegi, mintegy
15 technológiai befektetésből álló portfóliója döntőrészt a nemzetközi piacon innovatív megoldásokat nyújtó vállalkozásokból áll, amelyek az adatelemzések és egyéb adat alapú szolgáltatások, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a vállalati megoldások és felhő alapú szolgáltatások, valamint a pénzügyi tranzakciók és elektronikus kereskedelem területén aktívak.


A vállalatcsoport 2019-ben bekerült a BÉT által minden évben összeállított, BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című, a dinamikusan növekvő hazai középvállalatokat bemutató kiadványba. Emellett 2020 májusában a BÉT zártkörű, a hazai feltörekvő vállalatokat és a potenciális befektetőket megszólító rendezvényén, a BÉT Xmatch-en is részt vettek.

A további növekedést új befektetéseken és akvizíciókon keresztül, illetve a kkv-szektorra specializált platformra, a BÉT Xtendre való belépése során tervezett további tőkebevonás révén tervezik megvalósítani.


„Stratégiai jelentőséggel bír számunkra a BÉT támogatása, mert meggyőződésünk, hogy a tervezett BÉT Xtend bevezetésünkkel és későbbi tőzsdei ambícióinkkal olyan utat járhatunk be, amely a hazai feltörekvő technológiai vállalkozások számára általában is új lehetőségeket teremthet.

A nemzetközi piacokon, de már a régióban is egymásra tudtak találni a nyilvános tőkepiacok és a technológiai sikercégek, mindannyiunk érdeke, hogy erre itthon is egyre több példa adódhasson. A Mentor Program keretében megszavazott bizalom egyrészt a saját, céges üzleti stratégiánk megerősítése, de egyben visszaigazolás számunkra abban is, hogy érdemes lehet ezt az utat további, akár egyedi technológiai projektek számára is kitaposni” – mondta el dr. Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke.