10 meglepő tény Putyinról

Siker2018. okt. 20.Növekedés.hu

Oroszország regnáló elnöke Vlagyimir Putyin immáron jó ideje, 1999. december 31 óta vezeti a világ legnagyobb országát.  De vajon milyen ember is ő valójában? Mit csinált azelőtt, hogy bekerült volna a Kremlbe? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Huffington Post, amikor összegyűjtött 10 érdekességet az államfőről.

 1. A Szovjetunió idején volt egy sajátos formája a társbérletnek, amit úgy hívtak: kommunalka. Itt olyan lakásokról van szó, amelyekben több család él együtt. Egy ilyen otthonban nőtt fel Vlagyimir Putyin Szentpéterváron, az akkori Leningrádban. A lakásukon három család osztozott. Gyerekkorában volt, hogy patkányokra vadászott a lépcsőházban.

2. Putyin nagyapja Lenin vidéki házában szakácsként dolgozott. Később Sztálinnak főzött, méghozzá több alkalommal is.

3. Az elnök még csak 18 éves volt, amikor judóban feketeöves lett. A harcművészetet mind a mai napig gyakorolja. A sportra egyfajta életfilozófiaként tekint. 4. Putyin imádja a kémnovellákat. Egy interjúban úgy fogalmazott:

Lenyűgöz, hogy miként tudja egyetlen ember elérni mindazt, amire egy egész hadsereg is képtelen.

5. A KGB-hez rögtön azután csatlakozott, hogy kikerült az egyetemről. Az 1980-as években a szervezetnek Nyugaton bevetett kémeket toborzott. 6. Imádja a kutyáit. Van, hogy politikai találkozókra is elviszi őket. Egyes híresztelések szerint épp azért, hogy ráijesszen a tárgyalópartnereire. 7. Németül folyékonyan beszél. Az angollal viszont vannak problémái.

8. A feleségével 2013-ban jelentették be a válásukat egy balett szünetében

. 9. Két lánya van, de a gyerekei teljesen el vannak zárva a nyilvánosság elől. Maria és Katerina a nagymamáik után lettek elnevezve. A 33 éves Maria holland férjével Jorrit Faassenel Moszkvában él és kutatóorvosként dolgozik. A húga a 32 éves Katerina főleg akrobatikus tánccal keresi a kenyerét. Korábban az orosz milliárdos Kirill Shamalov felesége volt, de a pár 2013-ban elvált. Putyin olyan jól rejtegeti a lányait, hogy máig nem tudni hány unokája van. Az viszont biztos, hogy nagypapa. Ezt tavaly erősítette meg egy interjúban.

  1. Ortodox kereszténynek vallja magát. Többször is nyilatkozott már hitbéli kérdésekben. Az egyneműek házassága szerinte majdnem egyenértékű a sátánizmussal.