4 tulajdonság, amivel minden leendő Apple-alkalmazottnak rendelkeznie kell

Siker2022. okt. 8.Növekedés.hu

Bár Tim Cook általában nem azzal tölti munkanapjait, hogy önéletrajzokat olvasgat, de az Apple vezérigazgatójaként eltöltött 11 év alatt egyértelmű lett számára, mi kell ahhoz, hogy valaki jól boldoguljon a vállalatnál. Cook négy dolgot keres a leendő alkalmazottakban – melyek ezek?

Egy olaszországi egyetem diplomaosztó ünnepségén Cook azt mondta a frissen végzett hallgatóknak, hogy szerinte az Apple sikere nagyrészt azon múlik, hogy milyen embereket vesznek fel a céghez.

A vállalat jellemzően olyan munkatársakat keres, akik a következő négy tulajdonsággal rendelkeznek: képesség az együttműködésre, kreativitás, kíváncsiság és szakértelem.

Az együttműködés azért kiemelten fontos, mert mindhárom másik készséget összekapcsolja

emelte ki.

Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak az ambiciózus, ugyanakkor támogató munkahelyi kultúrához is – mondta el.

A jelentkezőkkel kapcsolatban kiemelte, hogy tulajdonképpen egy benyomást keresnek, amikor állásinterjúztatnak:

Azt a benyomást keressük, hogy ha megosztanánk a jelentkezővel az ötleteinket, akkor az az ötlet növekedne, nagyobb és jobb lenne

– mondta Cook.

Ez az együttműködésen alapuló folyamat az, ahogyan az Apple termékeket hoz létre.

Szerinte a csapatmunka kedvez a kreativitásnak és a kíváncsiságnak, és mindháromra szükség van az új ötletek bevezetéséhez vagy a régiek tökéletesítéséhez.

Olyan embereket keresünk, akik másképp gondolkodnak, akik képesek úgy tekinteni egy problémára, hogy nem ragaszkodnak ahhoz a módszerhez, ahogyan azt a problémát addig megoldották.

Hogy az Apple tényleg biztosítja-e a pozitív munkakörnyezetet, az már vitatható: idén a vállalat lekerült a Comparably által évente összeállított, a legjobb munkahelyi kultúrával rendelkező globális vállalatok listájáról.

A Glassdoor éves rangsorában is több mint 20 helyet esett vissza az Egyesült Államok legjobb munkahelyeit rangsoroló listán: a 31. helyről az 56. helyre került.

Az alkalmazottak mindkét oldalon a rossz munka-magánélet egyensúlyt, a rendszertelen időbeosztást és a versenyhelyzetből adódó nagyfokú stresszt említették.

Mindig is mélyen elkötelezettek voltunk és vagyunk egy pozitív és befogadó munkahely megteremtése és fenntartása iránt

– reagált az Apple a New York Times-nak adott nyilatkozatában, válaszul a felszínre került, "mérgező" kultúrára vonatkozó munkavállalói panaszokra. "Minden aggályt komolyan veszünk, és alaposan kivizsgáljuk.”