A legdrágább tételek az eBay történetében, amelyek el is keltek

Siker2019. aug. 11.Növekedés.hu

A rekordot egy luxusjacht tartja, amelyet 170 millió dollárért adtak el, de olyan is volt, aki az egész életét kínálta fel eladásra.

Az eBayt 1995-ben alapította Pierre Omidyar Kaliforniában, és jelenleg 30 országban érhető el. Az internetes aukciós weboldalon bárki felkínálhatja eladásra bármilyen termékét vagy szolgáltatását. Összegyűjtöttük párat a legnagyobb értékű tranzakciók közül.

Luxusjacht

A 2006-ban eladott luxushajót állítólag Roman Abramovics, Londonban élő orosz milliárdos (aki a Chelsea angol focicsapat tulajdonosa is) vette meg 170 millió dollárért. A jacht moziteremmel, helikopterleszállóval, lifttel, fitness-teremmel, medencével, tíz luxusszobával és nyolc vendégszobával rendelkezik. Ez volt minden idők legdrágább adásvétele az eBayen, amit azóta se tudott senki túlszárnyalni.

Bridgeville város

A Lapple család egy egész várost hirdetett meg eBay-en: a kaliforniai Bridgeville nevű kisváros közel 330 m2-es területen fekszik, van itt nyolc ház, egy posta, egy kávézó és csupán 25-30 lakos. A privát kisváros 1,7 millió dollárért kelt el.

Joseph “Shoeless” Jackson baseball ütője

Joseph Jackson a Major League Baseball (MLB) egyik játékosa volt a múlt század elején. “Shoeless” becenevét onnan kapta, hogy egyszer túlságosan törte a lábát az új cipője, ezért mezítláb rohant körbe a pályán. A legendás játékos 1900 körül kapta a később hozzá hasonlóan híressé váló ütőjét, amelyet 2001-ben vette meg az eBayen 557 610 dollárért egy gyűjtő.

Az eredeti Hollywood felirat

A Hollywood-jel a Los Angeles Times kiadójának, Harry Chandler ötlete volt. Az üzletember ki akarta használni a filmipar növekedése miatti ingatlanár-emelkedést a területen, így egy „Hollywoodland” feliratot helyezett el a dombok tetején, amelyet reklámnak szánt. Végül a „LAND” részt eltávolították, az eredeti táblát az 1940-es években pedig lecserélték a most láthatóra. A régi közel 450 400 dollárért kelt el az eBay-en.

Egy férfi egész élete

Egy összetört szívű ausztrál férfi, Ian Usher miután átesett egy fájdalmas váláson, elhatározta, hogy újrakezd mindent. 2008-ban meghirdette az „életét” az eBay-en: a házát, autóját, motorbiciklijét, tévéjét, szörfdeszkáját, a ruháit és edényeit is, sőt, még az állását is. A licitálás egy dollárról kezdődött, a győztes végül 309 292 dollárért szerezte meg Usher „életét”.

Amerika Kapitány képregény 

Amerika Kapitány évtizedek óta az egyik legkedveltebb szuperhős. Mielőtt sorra jöttek volna a filmek, a hőssel a képregényekben találkozhattak a rajongók. A Captain America Comics első száma 1941-ben jelent meg, borítóján Amerika Kapitány volt látható, ahogyan egy ökölcsapást mér Adolf Hitlerre. Egy licitáló nemrég 175 200 dollárt fizetett egy ilyen példányért.

A Grease című film ikonikus autója

Az 1978-ban készült Grease (Pomádé) minden idők legsikeresebb musicalje lett. Egy kaliforniai eladó 2014-ben árverezte el azt az 1949-es Mercury „Hot Rod” autót, amely a filmben is feltűnt. A jármű 180 100 dollárért kelt el.