Ezért tart mindig 170 dollárt a pénztárcájában a neves pénzügyi tanácsadó

Siker2019. okt. 20.Növekedés.hu

Miként kezeli, tartja rendben az ember a pénztárcáját, sokat elárul az adott személyről – vallja Suze Orman amerikai pénzügyi tanácsadó. A tévés személyiség például pedánsan sorba rendezi a bankjegyeket a tárcájában, illetve mindig 170 dollárt tart magánál, aminek megvan a különös oka.

„A pénztárca tükröt tart az adott ember életéről. Ha ránézek a tárcádra, el tudom mondani a történetedet” – mondta Suze Orman amerikai pénzügyi tanácsadó, tévés személyiség, a Women & Money című bestseller könyv szerzője a CNBC Make It műsorában.

Szerinte az, hogy mennyire rendesen tesszük a bankjegyeket a tárcánkba, megmutatja, hogy miként tudunk élni a pénzzel.

„Ha nem adod meg a tiszteletet a pénznek, a bankjegyeket csak összegyűröd a tárcádban, nem rendezed sorba azokat, akkor biztos vagyok benne, hogy nem tudod a legjobban felhasználni a pénzedet”.

Suze Orman a pénztárcájában három hitelkártyája mellett amúgy mindig 170 dollárt (mintegy 50 ezer forintot) tart igencsak pedáns rendben.

A bankjegyek értékük szerint sorrendbe vannak rendezve, illetve mindegyik egy irányba van hajtva. Nem véletlenül pont ekkora összeget tart magánál, ugyanis a 170 számai (1+7+0) összeadva nyolcat adnak ki. „Ázsiában a nyolcas a bőség, a gazdagság szimbóluma” – ad magyarázatot különös szokására. 

Itthon nem lenne életszerű 170 forintot emiatt tartogatni a tárcánkban, főként úgy, hogy ezt csak érmékből lehetne összeállítani, amit nehezebb lenne a Suze Orman által javasolt pedáns módon tartani. De 17 000 forintnál szintén kijönne a nyolcas, illetve itt már a bankókat a népszerű pénzügyi tanácsadó elveinek megfelelően sorba is rendezhetnénk.