Gazdag társra vágyik? - Ők a szingli milliárdosok

Siker2019. júl. 21.Devecsai János

Akár egy havi keresetükből meg tudnak venni egy kisebb palotát, a többségük pedig ennek megfelelően két kézzel szórja a pénzt. A társukra viszont még nem találtak rá. Az egyedülálló szupergazdagokból gyűjtöttünk össze most néhányat.

John Collison

Kora: 28 éves

Becsült vagyona: 1 milliárd dollár

Az ír fiatalember testvérével Patrickkal hozta létre a Stripe nevű pénzfizetési rendszert. A fejlesztésük főleg a fejlett csalásfigyelő rendszerének köszönheti a népszerűségét. Állítása szerint a gazdagság igazán nem változtatta meg az életét. Ugyanúgy a munkának és a futásnak szenteli az ideje nagy részét, mint régen.

Katharina Andresen

Kora: 24 éves

Becsült vagyona: 1,4 milliárd dollár

Ő a világ harmadik legfiatalabb milliárdosa. A mesés vagyonát az apjának Johan H. Andresennek köszönheti, aki a családi befektetési cég 84 százalékos tulajdonosi hányadát a két lányának adta. Katharina magával az üzlettel keveset dolgozik. A sajtó főleg két éve kapta fel a nevét, amikor ittas vezetésen kapták. A büntetése átváltva elérte a 8 millió forintot.

Albert, Thurn und Taxis hercege

Kora: 36 éves

Becsült vagyona: 1,6 milliárd dollár

Az egyik leggazdagabb német arisztokrata család a Thurn und Taxis felemelkedése még a XV. században kezdődött, amikor a família tagjai elkezdtek posta-szolgálatot működtetni néhány európai nagyváros között. Megtartva a régi szokásokat a családi vagyon nagy részét fiúként Albert örökölte. Mivel az apja hamar meghalt már hét évesen milliárdos volt.

Jack Dorsey

Kora: 42 éves

Becsült vagyona: 5 milliárd dollár

A 42 éves cégvezér az egyik legnépszerűbb közösségi platformot a Twittert többedmagával még 13 éve alapította meg. A sajátos életmódjához hozzá tartozik, hogy sokszor péntek estétől vasárnapig egyetlen falatot se eszik. A Szilícium-völgyben sokan egyfajta életmódguruként tartják számon. Jelenleg egy 22 millió dolláros San Francisco-i házban él, amelynek ablakai a Golden Gate hídra néznek.

Mikhail Prokhorov

Kora: 54 éves

Becsült vagyona: 9 milliárd dollár

Az orosz pénzember vezetett bányavállalatot, közvetve volt már saját médiavállalata is, de egy időben a politikai életben is kipróbálta magát. Az egyik amerikai kosárlabdacsapat a Brooklyn Nets is a tulajdonában van. Egy időben megfogadta, hogy ha a csapata öt évig nem nyer kupát az NBA bajnokságon, akkor feladja a magánzó élete és meg fog házasodni. Végül ezt az ígéretét nem tartotta be.