Hat érdekesség Lewis Hamiltonról

Siker2019. nov. 24.D.J.

A híres pilóta, aki már egy animációs sorozatban is feltűnt, már 13 évesen le volt szerződtetve. Következzen pár érdekesség a hatszoros Forma–1 világbajnokról.

1. Egy atlétafenomén után kapta a nevét

Carl Lewis a pályafutása alatt 10 világbajnoki érmet és 9 olimpiai aranyérmet nyert. Hamilton apja nagy rajongója volt a híres sportolónak. Ezért is választotta a fiának a Lewis nevet.

2. Már 13 évesen leszerződtették

Öt évesen még karate leckéket vett, de az iskola megkezdés után már főleg az autók érdekelték. Az Egyesült Királyságban a távirányítós kocsik egyik országos versenyén 1991-ben több felnőttet is megelőzve második helyezést ért el.

A gokartozáshoz is jó érzéke volt. A vezetés olyan jól ment neki, hogy egy ifi program keretében 1997-ben Hamiltont közösen felkarolta és leszerződtette a McLaren és a Mercedes.

3. Ő volt az első színes bőrű versenyző a Forma-1 történetében

„Fiatalon sok rasszista megjegyzést kaptam” – mesélte el egy interjúban a híres autóversenyző. Hamiltont a pályája elején páran részben épp a bőrszíne miatt akarták lebeszélni a Forma-1-ről. A származása mellett az anyagi helyzete is problémákat okozott. Mint elmesélte: gyerekkorában a gokart pályán azért is kinézték, mert a családja szegény volt és nem volt elég jó a felszerelése. A szponzorok eleinte kifejezetten megkérték, hogy erről a témáról ne beszéljen a nagy nyilvánosság előtt. A versenyző viszont úgy érezte, jobb ha erről is tudnak a rajongók. Hamilton édesanyja egyébként fehér, apja Anthony Hamilton pedig fekete, akinek a felmenői a Budapestnél is kisebb Grenadából költöztek Angliába.

4. Nem kért Nagy-Britanniából

Alighogy beindult a karrierje, az Egyesült Királyságban ő lett a legjobban fizetett sportember.  Még 2009-ben a királynő a Buckingham Palotában a Brit Birodalom Rend Tagjának is megválasztotta. De a kitűntetés se hatotta meg igazán: Angliában ugyanis nem érezte magát igazán otthon. Zavarta, hogy állandóan felismerik az utcán, ráadásul az adózási szabályok se voltak az ínyére. Ezért először Svájcba, majd Monacóba költözött.

5. Volt már rajzfilm figura is

A McLaren hét éve elindított egy saját animációs sorozatot Tooned címmel. A főszereplők az istálló pilótái voltak. Hamilton az egyik részben például rakétákat szerel az autójára, hogy beérje Jenson Buttont. Lewis csak az első évadban szerepelt, mivel menetközben átigazolt a McLarentől a Mercedeshez.

6. Fiktív nőügyeivel tele van a bulvársajtó

A pilóta nyolc éven át volt együtt a neves énekesnővel Nicole Scherzingerrel. A szakításuk után Hamiltont a bulvárlapok jószerivel minden modellel és popsztárral összehozták akivel együtt mutatkozott. A pletykák szerint egy időre többek közt együtt volt Kendall Jennerrel, Nicki Minajjal, Rita Orával és Palvin Barbarával is. Ez utóbbit a sztár egyértelműen tagadta.