Hogy lett Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere?

Siker2017. okt 29.Növekedés.hu

Jeff Bezos, az Amazon első embere 93 milliárd dolláros vagyonával lehagyta Bill Gates Microsoft alapítót, akinek „csak” 90 milliárd dollárja van éppen. Mi történt? A világ leggazdagabb embereinek a vagyona naponta változik, például annak tükrében, hogy miképpen alakulnak a tőzsdei árfolyamok. Az elmúlt héten Jeff Bezos, vagyis az Amazon és Bill Gates, azaz a Microsoft jelképes versenyfutásából előbbi került ki győztesen. De vajon mi dobott több mint 10 százalékot az Amazon részvényein? Egy ilyen méretes vállalkozás ritkán tudja annyira meglepni az elemzőket, hogy a befektetők valósággal széttépjék a papírokat, de a harmadik negyedéves jelentés közzététele után mégis ez történt az Amazonnal. A bevételeinek 90 százalékát e-kereskedelemből szerző Amazonra általában ugyanis az volt a jellemző, hogy a harmadik negyedéve pénzügyileg rossz, ilyenkor a cég inkább beruház, fejleszt, készül a karácsonyi csúcsszezonra, vagyis a negyedik negyedévre. Ám most váratlanul nem annyira a költések, hanem a bevételek és a profit emelkedése dominált a riportban. Végül fontos megemlíteni, hogy noha a forgalom nagy része a kiskereskedelemből származott, az Amazon profit termelésében egyre meghatározóbb már a service, vagyis bizonyos modern e-szolgáltatások.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.