Hol lakik Warren Buffett?

Siker2022. ápr. 17.B.F.

A rendkívül gazdag Warren Buffett egy szerény, nebraskai házban él, amelyet több mint hatvan éve vásárolt.

Warren Buffett 11 évesen vásárolta meg első részvényét, és attól a naptól kezdve nem volt megállás. Az évek során 75,6 milliárd dolláros vagyonra tett szert. De a híresen takarékos üzletember alig költ a vagyonából. Jelenleg is abban a házban él, amelyet szülővárosában, Nebraskában vásárolt, évekkel ezelőtt - írja a The Richest.

Warren Buffett a nebraskai Omahában nőtt fel, és itt kezdett érdeklődni a befektetések világa iránt.

A Columbia Egyetemen végzett tanulmányait követően 1965-ben tért vissza szülővárosába, hogy átvegye az irányítást a Berkshire Hathaway felett, ahol jelenleg vezérigazgatóként dolgozik.

Végül úgy döntött, hogy szülővárosában telepszik le. 1968-ban vásárolt egy szerény otthont 31 500 dollárért. Buffett egyszer humorosan megjegyezte, hogy

ez a ház élete harmadik legjobb befektetése, a két házassága után.

A ház most 652 619 dollárt (nagyjából 227 millió forintot) ér körülbelül.

A ház környékén minimális az autós forgalom, így Buffettnek azt a nyugalmat biztosítja, amelyet fiatal korában is élvezett Omahában. A Farnam Streeten található, viszonylag egyszerű otthona egyébként nagyon közel van gyermekkori otthonához, amely körülbelül 4 kilométerre, a Barker Avenue-n található.  

Forrás: twitter/ AIM Investments

Az otthonában öt hálószoba és két fürdőszoba található, valamint tartozik még hozzá egy tágas előkert és hátsó udvar is. Ezenkívül egy hangulatos nappali és egy nagy konyha is a rendelkezésére áll.

Az üzletember kevesebb pénzért vásárolt magának házat, mint amennyiért egyébként megengedhette volna, mert úgy döntött, hogy inkább a befektetéseire költi a pénzét.

Míg az emberek általában azt várnák el egy milliárdostól, hogy saját séfet alkalmazzanak, Buffett szívesebben étkezik gyorséttermekben. Általában azzal kezdi a napját, hogy a McDonald’s-ban reggelizik, vagy útközben az irodába menet, ahová hatvan éve jár be dolgozni.

Hatvan éve ugyanabba az irodába jár dolgozni, szabadidejében pedig legszívesebben barátaival bridzsezik.

Warren Buffett visszafogott életstílusát többek között a szerény autó- és ingatlanvásárlásai támasztják alá. Úgy tervezi egyébként, hogy vagyonának 99 százalékát jótékony célokra fordítja.