Warren Buffett 7 legdrágább vagyontárgya – és még csak nem is a privát repülőgépét irigyeljük tőle a legjobban

Siker2021. dec. 4.B.F.

A milliárdos befektető, Warren Buffett, annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, meglehetősen szerényen él. Például évtizedek óta ugyanabban az otthonban lakik és nincs tele a garázsa luxusautókkal. Soha nem volt az a költekezős fajta - összehasonlítva a többi milliárdossal. De mik a „minimalista milliárdos” legdrágább vagyontárgyai?

Buffett a következőkben említett kiadások ellenére teljes nettó vagyonának mindössze 0,01 százalékát költötte el eddig. Azt tervezi, hogy vagyonának 99 százalékát jótékony célokra fordítja, eddig 39 milliárd dollárt sikerült felajánlania. Továbbá Buffett 2 milliárd dollárt hagy minden gyerekére. A The Richest összegyűjtötte, mik a legtöbbet érő vagyontárgyai.

6. Könyvek

Buffett a könyveket tartja az egyik legértékesebb tulajdonának. Mindig van egy halom könyv az íróasztala körül, minden bizonnyal egy kiterjedt könyvtára van. A sikerének egyik titka, hogy minden nap olvas – szerinte fontos, hogy az ember minden reggel okosabban és egy kicsit bölcsebben ébredjen.

Buffett befektetői pályafutása kezdetén naponta 600-1000 oldalt olvasott el; mostanság ez a szám kicsit csökkent, de törekszik rá, hogy minden nap legalább 500 oldalt elolvasson. Úgy véli, hogy a könyvekből származó tudást mindig lehet hasznosítani.

5. Mobiltelefon

Mivel a világ egyik leggazdagabb emberéről van szó, meglepő lehet, hogy Buffett egy 20 dolláros, Samsung SCH-U320 névre keresztelt telefont használt nagyon sokáig.

Érdekesség, hogy cége, a Berkshire Hathaway az Apple részvényeinek 5,5 százalékát birtokolja.

A mogul 2020-ban vásárolt végül egy iPhone 11-et, azt állítva, hogy végre lecseréli előző készülékét. Elsősorban telefonálásra használja az iPhone-t, a többi funkcióval még ismerkedik, de ez már így is egy jelentős ugrás az előző telefonjához képest.

4. Egyedi megrendelésre készült öltönyök

Buffett szereti az egyedi megrendelésre készült öltönyeit viselni. Történt egyszer, hogy Kínába utazott, ahol a szállodai szobájában levették a méreteit, majd megmutattak neki néhány mintát, amelyek közül választhatott. Később kiderült, hogy egy kínai tervező, Madame Lee szeretett volna öltönyt készíteni neki. Végül két öltönyt választott, és később találkozott is a tervezővel.

Összesen 20 méretre szabott öltönye van - amelyek 700-5000 dollárba kerülnek -, ellentétben a milliárdosokkal, akik általában szeretnek több ezer dollárt kifizetni egyetlen öltönyre.

Buffett ma is tartja a kapcsolatot Madame Lee-vel, aki időközben Bill Gatesnek is tervezett öltönyöket.

3. Ingatlan

Az omahai bölcs 1958-ban vásárolt egy gyönyörű otthont 13 500 dollárért, amely mellett máig kitart. A becslések szerint most 652 619 dollárt érhet. Buffett egyszer humorosan megjegyezte, hogy

ez a ház élete harmadik legjobb befektetése, a két házassága után.

Az otthona öt hálószobával és két fürdőszobával rendelkezik.

2. Autó

A befektető nem arról híres, hogy sok autót vásárolna. Buffett jelenleg egy 2014-es Cadillac XTS tulajdonosa.

A General Motors vezérigazgatója győzte meg arról, hogy cserélje le régi autóját erre a modellre, és ne használja tovább a 2006-os Cadillac XTS-t, amelyet eredetileg vezetett.

A 2014-es modell ára 44 600 és 69 095 dollár között mozog. Buffett régi autóját egy nonprofit szervezetnek adományozta, ahol 122 500 dollárért árverésre bocsátották.

1. Privát repülőgép

A listán szereplő legdrágább vagyontárgy, ami Warren Buffett tulajdonában van, egy magánrepülőgép. A NetJetstől vásárolta, amely a Berkshire Hathaway alá tartozó társaság.

Buffett egy használt Bombardier Challenger modellt vásárolt, ami 850 ezer dollárba került.

Állítólag a The Inspensable (Az elengedhetetlen) nevet adta a gépnek, miután rájött, hogy üzleti eszközként nagy az értéke.