Hol nyaralnak a leggazdagabb üzletemberek?

Siker2022. júl. 10.B.F.

A leggazdagabb üzletemberek között vannak, akik szigetekkel rendelkeznek, míg mások pazar nyaralóikban pihennek a nyáron, de sokan luxusjachtokkal cirkálnak a vizeken. Hol nyaralnak a milliárdos üzletemberek?

Mark Zuckerberg 

Amikor nem a San Francisco-öbölben vezeti éppen a Metát, Mark Zuckerberg gyakran utazik a Hawaiira. Birtoka Kauai szigetén található.

Gyakran látni őt szörfözni, amely elmondása szerint segít elterelni a gondolatait a munkáról.

Kauai

Zuckerberg először 2014-ben vett a szigeten ingatlant, jelenléte pedig már ekkor kisebb zúgolódást váltott ki a helyiekből. Zuckerbergék ugyanakkor azt mondják, szorosan együttműködnek a közösséggel olyan kérdésekben, mint a fenntarthatóság és a vadon élő állatok védelme – írja a Business Insider.

Zuckerberg emellett több tízmillió dollárt költött egy birtokra a Tahoe-tó nyugati partján. Tahoe népszerű nyári utazási célpont a Bay Area lakóinak.

Jeff Bezos

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos az elmúlt néhány évben jókora ingatlanportfóliót épített fel.

Egy tökéletes nyári lakot is vásárolt: egy otthont a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Mauin.

Maui

Bezos és barátnője, Lauren Sanchez tavaly októberben vásárolta meg a házat, amely a sziget déli partján, egy viszonylag elszigetelt területen található. 78 millió dollárt fizettek.

Bezos állítólag sok időt tölt pihenéssel, mióta lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról.

Hamarosan egy 413 méteres luxusjacht tulajdonosa is lesz, amely sokak szerint a valaha készült egyik legfényűzőbb jacht lesz.

Richard Branson

Richard Bransonnak, a Virgin Group milliárdos alapítójának nem csupán egy nyaralója van – egy egész sziget tulajdonosa: a brit Virgin-szigetekhez tartozó Necker-sziget az övé.

Necker-sziget

A látogatók foglalhatnak szobát, vagy kibérelhetik akár az egész szigetet is. A vendégek több vízi sportot is kipróbálhatnak, de sznorkelezésen és vitorlázáson is részt vehetnek, valamint teniszezni és jógázni is van lehetőség. Branson, akinek még irodája is van a szigeten, azt mondta, szerinte könnyen ide lehet csábítani az embereket a világ minden tájáról.

Eric Schmidt

Eric Schmidt, az Alphabet egykori elnöke az évek során sokat költött jachtjaira és luxusingatlanaira, beleértve kaliforniai házait és egy New York-i penthouse-t is.

Schmidt birtokol például egy luxusjachtot, amely az Oasis nevet kapta. A jacht állítólag medencével is büszkélkedhet.

Összesen 72,3 millió dollárjába került.

Malibu, Kalifornia

Amikor éppen nem a jachton pihen, több nyaralója is a rendelkezésére áll. Nemrégiben 22,6 millió dollárért vásárolt egy óceánparti házat a kaliforniai Malibuban – az otthon különlegessége, hogy padlótól a mennyezetig üvegfalakat alakítottak ki, amelyek a tengerpartra néznek.

Tim Cook

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója takarékos ember hírében áll: nagyjából 2 milliárd dolláros nettó vagyona ellenére úgy tűnik, nem költ sokat jachtokra vagy nyaralókra.

Ehelyett Cook nemzeti parkokba szeret utazni, ha szabadságon van.

Yosemite Nemzeti Park

Elmondása szerint arra mindig nagyon odafigyel, hogy minden évben elmenjen néhány ilyen parkba, bár az utóbbi években, a járvány miatt ki kellett hagynia pár alkalmat.