Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!

Siker2018. nov 8.Növekedés.hu

Bármibe, bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak.  Egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára tanácsait ismertetjük.

Kitartás

Az ember ne adja föl egy hónap, akár egy év után sem, mert ilyen rövid idő alatt nem lehet reálisan eredményt elérni, hiszen egy ismeretlen világba kerül, aki új vállalkozásba kezd. Egészen más a feladat, más a felelősség, mint egy alkalmazott esetében. Amikor jól indul egy vállalkozás, akkor nincs gond, de akad, amikor már a kezdetekkor előre nem látott problémák sokaságát kell megoldani. Ekkor sem szabad meghátrálni, mert minden helyzetben van megoldás. tartja Ludwig Klára, a Ludwig és Mentesi Kft. JÓKENYÉR tulajdonosa.

Szorgalom

Itt eljutunk a másik igen fontos tényezőhöz, a szorgalomhoz. Egy vállalkozást, különösen egy induló vállalkozást nem lehet napi nyolc órában irányítani. Különösen, hogy a kezdeti időben jellemzően egyedül van a vállalkozó, de legalábbis kevesebb munkaerő áll a rendelkezésre, mint amennyi a feladat. Ha kell, napi két műszakot dolgozva, vagy akár húsz órát is ki kell tartani, és - noha később is többet kell dolgozni -, a kezdetekkor különösen fontos a szorgalom és a nagy munkabírás. 

Szakmai felkészültség

Mindezt persze csak akkor tudja az ember akár hosszabb időn keresztül megtenni, ha otthon van a szakmájában, és ha alkalmazottai is tisztában vannak vele, hogy a legegyszerűbb feladattól kezdve a legbonyolultabb szakmai probléma megoldására is felkészült.

A szakma szeretete

Bármilyen nehézséggel is kell szembenézni, sokkal könnyebb azon túllendülni, ha szereti az ember azt, amit csinál. Elcsépelt hasonlat ugyan, de nagyon szerencsés az, aki a kellemeset a hasznossal össze tudja kötni, azaz meg tud élni abból, ami a hobbija is egyben. Hívő ember lévén én meg vagyok győződve, hogy engem az Isten is péknek teremtett, ezért lassan 25 éve minden nap boldogan jövök be az üzembe, és biztos vagyok benne, hogy bármilyen problémával is kerülök szembe, a kollégák segítségével meg tudjuk oldani - mondta Ludwig Klára.

Folyamatos tanulás

Ma ott tartunk, hogy a világ változásának sebessége napról napra gyorsul, amihez mindenkinek alkalmazkodni kell. Olyan eszközök jelennek meg, amelyeket meg kell ismerni egy vállalkozónak, és ha a cége számára hasznos, akkor alkalmazni kell az újdonságokat, mert ha nem teszi, menthetetlenül lemarad a versenyben. Vagyis a sikeres vállalkozó nem engedheti meg magának, hogy ne tanuljon élete végéig. Ha ezt meg tudja valósítani, akkor minden egyes nap, minden egyes bevezetett új technológia, illetve annak eredménye örömet okoz az embernek.

Vállalkozó szellem és hit

Kétségtelen tény, hogy manapság nem egyszerű egy kezdő vállalkozónak, mert sokkal nagyobb a verseny, mint negyed századdal ezelőtt, amikor a mi vállalkozásunk elindult. De én nem féltem a mai fiatal vállalkozókat, hiszek benne, hogy ma is vannak olyanok, akik megfelelő tudás és vállalkozó szellem birtokában vannak, hogy megtalálják a helyüket a piacon, tette hozzá az üzletasszony. Kiemelte: "azt hiszem, erre nagyon sok példát láthatunk, gondoljunk csak azokra a modern technológiát alkalmazó start up cégekre, amelyek néhány éven belül világszerte ismertté váltak." Persze az is tény, hogy azért a szerencsének, ha tetszik, a gondviselésnek is szerepe van minden sikeres vállalkozásban. Ahhoz persze, hogy idáig eljusson egy vállalkozás, a tulajdonosoknak bele kell tenni a maguk részét – foglalta össze a lényeget Ludwig Klára.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.