Lezajlott az őrségváltás a Swarovski-birodalomban

Siker2020. jún. 13.Növekedés.hu

Miután Markus Langes-Swarovski március végén visszavonult, lezárulni látszanak a Swarovski család éveken át húzódó belharcai. A birodalomban megjelent a bizakodás szelleme: az 53 éves Robert Buchbauer kapta azt a feladatot, hogy felkészítse a vállalatot a jövőre.

Az oe24.at hírportálon olvasható cikk szerint Robert Buchbauer nagy erővel fogott az újjáépítéshez. Feladata van bőven: a koronavírus-járvány a Swarovski-birodalmon is mély nyomokat hagyott.

A vállalat 1 500 üzletből álló világhálózata bezárt, a leépítések napirenden vannak. A Wattens-i központ munkahelyi tanácsa ezer munkahely megszüntetésétől tart. Robert Buchbauer-nek végig kell vinnie egy takarékossági programot is annak érdekében, hogy a Swarovski egységei hatékonyabban működjenek.

Robert Buchbauer vezetése alatt új időszak kezdődik. Míg a korábbiakban a családon belüli hatásköri viták évekig megbénították a vállalati döntéshozatal, a jövőben a kristálydivízió sorsát kizárólag a piaci viszonyok és Mathias Margreiter pénzügyi igazgató fogja meghatározni.

Robert Buchbauer és Mathias Margreiter egyaránt az alapító ötödik generációjához tartoznak. A vezér unokatestvére, Nadja Swarovski formálisan a vezetés tagja marad, de a Manager Magazin szerint teljesfigyelmét a működés fenntarthatóságára összpontosítja majd.

Robert Buchbauer valószínűleg újra előveszi a tőzsdei bevezetés kérdését.

Házon belül állítólag úgy nyilatkozott, hogy rendbe akarja rakni a vállalatot és megteremti a tőzsdére lépés feltételeit.