Így nevelt sikeres üzletembereket három gyermekéből Elon Musk édesanyja, Maye

Siker2020. dec. 24.B.F.

A 72 éves Maye Musk modell, táplálkozási tanácsadó, dietetikus és három sikeres vezető édesanyja. Elon (49) a Tesla és a SpaceX tulajdonosa, Kimbal (48) a fenntartható élelmiszeripar kulcsszereplője, Tosca (46) pedig a filmiparban mozog a PassionFlix streaming platformnál. Maye megosztott pár érdekességet a nevelési stílusáról, amely segítségével sikeres üzletembereket nevelt három gyermekéből.

Maye úgy emlékszik vissza, hogy szülei nem voltak gazdagok, otthonuk közelében ugyanakkor rengeteg volt a gyümölcsfa, és ennek köszönhetően már egész korán érdekelni kezdte a táplálkozástudomány. Maye szerint az általános iskolában igazi kocka (nerd) volt, a tanárok még arra is megkérték, hogy tanítson matematikát az idősebb gyerekeknek. Ennek eredményeként sokat csúfolták, egészen addig, míg ikernővére, Kaye le nem állította a diákokat.

Kamaszkorában Maye sokat segített apjának a csontkovács klinikáján, recepciósként dolgozott és hírleveleket állított össze az ügyfelek számára. 15 évesen kezdett modellkedni, 21 évesen megszerezte diplomáját, 1969-ben a Miss South Africa verseny finalistája lett.

Ahogy Maye is besegített fiatalon az édesapjának, Maye gyerekei is segítettek neki az irodai munkában, amikor dietetikusként tevékenykedett. A Musk-testvérek mindegyikének volt feladata, Tosca úgy emlékszik vissza, hogy leveleket írt és a telefonhívásokat intézte.

Tosca szerint ezáltal ízelítőt kaptak a függetlenségből és jobban megértették, hogyan működik a munka világa. Kimbal szerint édesanyjuknak köszönhetően testvéreivel „nagyon függetlennek érezték magukat gyermekként.”

Maye kilenc évnyi házasság után, 31 évesen elvált mérnök férjétől, és gyermekeivel Dél-Afrikából Észak-Amerikába ment. Egyedülálló anyaként, testévre segítségével nevelte gyermekeit, emellett modellkedett is. Akkoriban a család nem engedhette meg magának, hogy elmenjenek éttermekbe enni, vagy moziba, és Maye, hogy pénzt takarítsanak meg, maga vágta például a gyerekek haját.

Az emberek gyakran kérdezik Maye-től, hogyan sikerült ilyen sikeres gyerekeket nevelnie. Azt szokta mondani nekik, hogy már fiatalon megtanította nekik a kemény munka fontosságát, és hagyta, hogy olyan irányba induljanak el, ami igazán érdekli őket.

Maye pár éve a Vanity Fairnek azt mondta, gyerekei úgy nőttek fel, hogy tudták, minél keményebben dolgoznak, annál jobban teljesítenek majd, és annál szerencsésebbek lesznek. Ezenkívül már gyerekként felelősséget kellett vállalniuk önmagukért, mert segíteniük kellett a munkában az anyjuknak.

Maye 2016-ban aláírt egy együttműködést az IMG Models ügynökséggel, amely olyan modell-ikonokat képvisel, mint Miranda Kerr, Gisele Bündchen és Karlie Kloss. Maye az optimizmusát és a kemény munkamorálját valószínűleg apjától örökölte, akinek az volt a mottója, hogy „Mindig mosolyogj” – írta Maye nemrégiben egy Instagram és Twitter posztban.

(via CNBC)