Mire szórja milliárdjait a katari királyi család?

Siker2022. nov. 26.Növekedés.hu

A katari uralkodócsalád a becslések szerint 335 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkezik, amely még a gazdagok között is elképesztő összegnek számít. Nem meglepő, hogy a család tagjai fényűző életet élnek, többek között ingatlanokat, szuperjachtokat és sportcsapatokat is vásárolnak.

Kúriák

Moza bint Nasser, Katar korábbi emírjének felesége még 2013-ban vásárolt a világ legdrágább környékén, Londonban egy bizonyos 1 Cornwall Terrace nevű ingatlant becslések szerint 80 millió font értékben, majd később a 2-3 Cornwall Terrace-t, 40 millió font értékben – írja a The Richest.

A fényűző 1 Cornwall Terrace hét hálószobát, 11 fogadószobát, kilenc fürdőszobát, szépségápolási helyiségeket, valamint egy szabadidős komplexumot foglal magában edzőteremmel és fűtött fedett medencével. A közeli 2-3 Cornwall Terrace hat hálószobával rendelkezik.

A család az ingatlanokat a tervek szerint egy 17 hálószobás „szuperpalotává” szeretné alakítani.

Luxusautók

Ha az ember a katari királyi család tagja, akkor természetes, hogy a legjobb autókkal jár.

A Bugatti Chiron-t magas ára és exkluzivitása miatt nem sokan engedhetik meg maguknak, a katari királyi család egyik tagját viszont látták egy ilyen autót vezetni, míg mások Bugatti Divóval járják London utcáit.

Jachtok

Tagadhatatlan, hogy a gazdagok szeretnek extravagáns hajókat vásárolni, ez alól a katari királyi család sem kivétel. Nyáron a 348 millió dolláros luxusjachtjuk az Egyesült Királyságban tűnt fel: a Katara a cornwalli Falmouthban kötött ki.

De nem ez az egyetlen jacht a gyűjteményükben; a család tulajdonában van a több millió dolláros Al Mirqab is, amelyet az egyik legszebb jachtnak tartanak, és a világ egyik leggazdagabb emberének, Katar emírjének a tulajdona.

Az úszó palotának nevezett szuperjachtjaikon több hálószoba, medencék, edzőtermek, mozik és jakuzzik is találhatók. A kézzel készített bútorok mellett a hajók olyan híres művészek alkotásai díszítik, mint Picasso és Van Gong.

Sport 

A katari királyi család nagy rajongója a sportnak.

Tamím bin Hamád Al Táni emír arról híres, hogy a sporton keresztül öregbíti a sivatagi ország nemzetközi hírnevét. Tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és vezetője a nemzeti olimpiai bizottságnak is. Neki köszönhető, hogy országa elnyerte a 2014-es úszó-világbajnokság és a 2022-es futball-világbajnokság rendezési jogát, de döntő szerepet játszott a Paris Saint-Germain labdarúgóklub megvásárlásában is.