Norvég testvérpár volt a legfiatalabb milliárdos Kylie Jenner előtt – így élnek most a gazdag örökösnők

Siker2020. szept. 12.Növekedés.hu

Miután kiderült, hogy a testvérpárra hatalmas vagyon vár, több százan jelölték be Facebookon egyiküket. Bár szüleik mértékletességre nevelték őket, nem vetik meg a luxustermékeket és a drága utazásokat sem. Ismerje meg a norvég Alexandra és Katharina Andresent, akik beleszülettek a gazdagságba.

Nehéz elképzelni, hogy valaki már tinédzser korában milliárdos legyen. A most 23 éves Alexandra Andresen jóval a 20. születésnapja előtt örökölte mesés vagyonát, ami a becslések szerint 1,4 milliárd dollárra tehető. 2016-ban került először a Forbes milliárdosokat tartalmazó listájára, de ekkor még csak 19 éves volt. A Forbes akkoriban a világ legfiatalabb milliárdosává nyilvánította, bár azóta a Kardashian-klán tagja, az egyre növekvő kozmetikai birodalmat építő Kylie Jenner megszerezte tőle ezt a címet.

Alexandra testvére, a 24 éves Katharina egy interjú során mesélt arról, hogy szüleik arra tanították őket, hogy ne éljenek túl extravagánsan. Például vehetnek szép kocsikat, de használtnak kell lennie.

Édesapjuk Johan H. Andresen Jr. gyáriparos, ő vezeti a családi vállalkozást, a Ferd befektetési társaságot, ami az egyik legnagyobb magánvállalat Norvégiában, egyben holdingtársaság, melynek részleges tulajdona van iparági és pénzügyi vállalkozásokban.

Mindkét Andresen nővérnek 42,2 százalékos részesedése van a cégben. Az érdekeltségük azután lett közismert, miután mindketten 17 évesek lettek, a norvég adóhatóság ugyanis közzéteszi az adóbevallási adatokat, miután egy személy elér egy bizonyos kort. Katharina azt mondta, miután a dolog kitudódott, hogy több százan jelölték be rögtön Facebookon.

A hírek szerint a testvérek közül Katharina lesz az, aki apa nyomdokaiba lép, és ő fogja vezetni a jövőben a családi vállalkozást, bár apjuk úgy nyilatkozott, hogy nem akarja „rávenni őket.” 

Katharina az Amsterdam University Collegen tanult társadalomtudományt és az Ernst & Young cégnél volt gyakornok. Jelenleg marketing koordinátorként dolgozik a norvég Brav sportszerekkel foglalkozó társaságnál, amely a családja befektetési társaságának tulajdonában van.

Alexandra elmondása szerint sokat spórol, amikor megkapja a heti juttatását akkor félretesz belőle, de a versenyeken nyert pénzdíjat és a szülinapra kapott összegeket is.

„Így vásárolhatok magamnak olyan dolgokat, amikre nagyon vágyom, például táskát vagy cipőt, anélkül, hogy a szüleimtől kellen pénzt kérnem rá.”

Alexandra szerint családja vagyona (ami már a sajátja is) számos lehetőséget biztosított számára, ideértve a hivatásos lovas karrierjét is, ugyanis „nagyon költséges a lovaglás.”

Bár a nővérek azt állították, hogy szüleik megtanították őket arra, hogy ne szórják feleslegesen a pénzt, a közösségi médiára feltöltött képeik arról árulkodnak, hogy nem egy mediterrán vakáción vettek részt, nem vetik meg a luxus ruházati termékeiket, és olyan költségesebb hobbikat űznek, mint a lovaglás, ejtőernyőzés és vitorlázás. Alexandra már profi lovas, több nemzetközi díjat is nyert, és olyan nagyobb lovas márkák szponzorálják, mint a Kingsland és a Samshield.

(via CNBC)