Ők a leggazdagabb filmkészítők

Siker2021. aug. 14.B.F.

Kevés olyan dolog van, ami túlszárnyal egy nagyszerű moziélményt. A CEOworld globális menedzser magazin összegyűjtötte a világ leggazdagabb filmkészítőit, akiknek rengeteg remekművet köszönhetünk.

George Lucas
Nettó vagyon: 5,4 milliárd dollár

George LucasFotó: Wikimedia Commons

Szinte borítékolható volt, hogy az az ember, aki megalkotta az egész Csillagok háborúja franchise-t, biztosan megszerzi a lista első helyét. A Csillagok háborúja filmeknek köszönhetően vált George Lucas igazán híressé, és minden idők egyik leggazdagabb filmesévé. Érdekesség, hogy a közelmúltban Lucasfilm vállalatát eladta a Disney-nek 4 milliárd dollárért.

Steven Spielberg
Nettó vagyon: 3,7 milliárd dollár

Steven SpielbergFotó: Flickr.com

A filmvilág egyik legkiválóbb filmrendezője Steven Spielberg, akinek munkásságát rengeteg elismeréssel díjazták már. Nevéhez fűződik többek között az E. T., a földönkívüli, a Jurassic Park és A cápa. Spielberg egyike Hollywood leghíresebb és leggazdagabb rendezőinek. 4 évtizedes pályafutása során háromszor is elnyerte az Oscar-díjat.

James Cameron
Nettó vagyon: 700 millió dollár

James Cameron több kasszasikert is rendezettFotó: Wikimedia Commons

James Cameron szintén egy olyan személy, akinek a neve biztosan szóba kerül, amikor híres rendezőkről van szó. A briliáns rendezéséről és történetmeséléséről ismert James Cameron több kasszasikert is rendezett. Néhány híres filmje: A bolygó neve: Halál, Rambo II, Terminátor, Titanic, Avatar. Filmjei 1,9 milliárd dollárt hoztak a pénztárakba, Cameron pedig ma már a leggazdagabb rendezők közé tartozik.

Tyler Perry
Nettó vagyon: 600 millió dollár

Tyler Perry amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíróFotó: Flickr.com

Tyler Perry amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. Több területen is tevékenykedik, 100-150 millió dollár közötti keresettel rendelkezik. Ezen kívül több filmje is kasszasiker lett, amely hozzájárult vagyona növekedéséhez.

Peter Jackson
Nettó vagyon: 500 millió dollár

Peter JacksonFotó: Wikimedia Commons

Rengetegen rajonganak A Gyűrűk Ura-sorozatért, amely filmeket a többszörösen díjazott rendezőnek, Peter Jacksonnak köszönhetünk. Az ő nevéhez fűződik még A hobbit kalandfilmsorozat, valamint a 2005-ös King Kong is.

Michael Bay
Nettó vagyon: 430 millió dollár

A leggazdagabb rendezők listájáról nem hiányozhat Michael Bay neve semFotó: Flickr.com

A leggazdagabb rendezők listájáról nem hiányozhat Michael Bay neve sem. Bay az Armageddon, a Pearl Harbor – Égi háború, a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? és a Transformers filmek kapcsán vált ismertté. Nemcsak filmek, de televíziós sorozatok készítésén is tevékenykedik.

Ridley Scott
Nettó vagyon: 400 millió dollár

Ridley Scott rendezőként A nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorfilmmel robbant be a köztudatbaFotó: Flickr.com

Ridley Scott rendezőként A nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorfilmmel robbant be a köztudatba. Nem sokkal rá már olyan epikus filmeket is rendezett, mint a Szárnyas fejvadász, a Hannibal, az Amerikai gengszter és a Gladiátor. Filmjei gyorsan sikeresek lettek, őt pedig hamar elismerték Hollywoodban.

Francis Ford Coppola
Nettó vagyon: 300 millió dollár

Francis Ford Coppola vagyonát ma 300 millió dollárra becsülik.Fotó: Wikimedia Commons

Francis Ford Coppola áll az olyan sikerfilmek mögött, mint például A Keresztapa, az Apokalipszis most és a Drakula. Vagyonát ma 300 millió dollárra becsülik.