Ők a világ leggazdagabb és legjobban kereső színészei

Siker2019. júl. 7.Devecsai János

Egy nagyobb hollywoodi filmen több százan dolgoznak. A büdzsé jelentős része viszont elmegy két-három ember fizetésére. A főszerepet játszó színészek egyetlen munkáért akár több tízmillió dollárt is leakaszthatnak. Most összegyűjtöttük, hogy a sztárok közül kik kerestek eddig a legtöbbet. Hölgy nincs köztük.

Keanu Reeves (becsült vagyona: 350 millió dollár)

A Libanonban született színész életét számos tragédia övezte. Még három éves volt, amikor az apja magára hagyta. Huszonéves korában elvesztette a legjobb barátját. A párja pedig évekkel később autóbalesetben halt meg. A színész újabban a John Wick mozi-szériának hála akciósztárként viszont a második aranykorát éli. A vagyona ugyan átváltva 99 milliárd forintot tesz ki, Reeves igyekszik szerényen élni. Úgy hírlik, hogy annak idején a Mátrix filmekért kapott gázsija 80 százalékát karitatív célokra fordította.

Jackie Chan (becsült vagyona: 370 millió dollár)

A kínai sztár eddig több mint 130 filmben szerepelt. Híres róla, hogy fiatalon az akciójeleneteinél nem használt kaszkadőrt. Emiatt néhány durva sérülést is összeszedett. Amikor a „Rendőrsztoriban” leugrott egy pláza felső szintjéről, majd egy oszlopon lecsúszva átesett egy üvegtetőn, nem csak hogy tele lett vágásokkal, de még a medencéje is kificamodott. A pénzéből Kína szegényebb régióiban iskolákat létesített. Sanghajban a tiszteletére még egy külön múzeumot is nyitottak.

Arnold Schwarzenegger (becsült vagyona: 400 millió dollár)

A Terminátor filmekről elhíresült színész gyakran közlekedik páncélozott autóval. Nem ő ragaszkodik hozzá: mivel Kalifornia kormányzója volt és a mai napig politizál, fokozottan figyelnek a biztonságára. Arnold szenvedélyes autógyűjtő. Még egy saját M47 Patton típusú tankja is van. A harci járművet nosztalgiából szerezte be. Fiatalon ugyanis pont ilyen tankot vezetett az osztrák hadseregben.

Sylvester Stallone (becsült vagyona: 400 millió dollár)

A „Golden Globe-díjas színész” kifejezés hallatán a legtöbb embernek valószínűleg nem Stallone neve ugrik be elsőre, pedig ő is nyert egy Aranyglóbuszt a „Creed”-ben nyújtott alakításáért. A Rocky és a Rambo filmekkel befutott sztár jelenleg Los Angeles legelőkelőbb városrészében a North Beverly Park-ban lakik. A villája paparazzi álló. Vagyis az otthona úgy van kialakítva, hogy a lesifotósok ne tudják megközelíteni.

Amitábh Baccsan (becsült vagyona: 400 millió dollár)

Ne rémüljön meg: ha Baccsan nevét még sose hallotta, nincs egyedül. Bár több mint 200 filmben szerepelt és csak idén hat új moziját fogják bemutatni, a filmjei igazán csak Indiában számítanak népszerűnek. Baccsanra India egyfajta nemzeti kincsként tekint: gyakran az évszázad legnagyobb színészeként emlegetik. Szívesen adakozik. Nemrég az egyik szövetségi államban Bihárban több mint 2000 eladósodott farmer tartozását fizette ki.

Adam Sandler (becsült vagyona: 420 millió dollár)

A komikus finoman szólva nem az ítészek kedvence. Filmjei rendszerint csapnivaló kritikákat kapnak. Néhány mozija az utóbbi években el is hasalt a pénztáraknál. Ő viszont azzal, hogy összeállt a Netflix-el megtalálta a kiutat. A streaming-szolgáltató láthatóan szívesen finanszírozza a vígjátékait. A legújabb szerzeményét (Gyagyás gyilkosság) épp az idén mutatták be.

Mel Gibson (becsült vagyona: 425 millió dollár)

A Rettenthetetlen, a Mad Max filmek és a Halálos fegyver-sorozat sztárja egy időben csak halmozta a botrányokat.  Még egy indulatkezelési terápián is részt kellett vennie. Az utóbbi időben viszont a csillaga újra felszállóágba került. A rendezéshez is vissza tudott térni: „A fegyvertelen katonáért” két éve még Oscar-jelölést is kapott. Színészként is sorra kapja az ajánlatokat. Jelenleg hat filmje áll előkészítés alatt.

George Clooney (becsült vagyona: 500 millió dollár)

Bár a Vészhelyzet című sorozattal futott be, az ezredforduló idején pedig már világsztár volt, Clooney végül nem a hollywoodi fizetése miatt került fel a listánkra. A színész a tetemes vagyonát főleg annak köszönheti, hogy ügyesen forgatta meg az első millióit. A pénze jelentős részét egy tequila cégbe a Casamigosba fektette, amely remek üzleti húzásnak bizonyult. A társaság volt, hogy Clooney-nak egyetlen év alatt 233 millió dollárt termelt.

Tom Cruise (becsült vagyona: 570 millió dollár)

A világ leghíresebb szcientológusa volt az első színész, akinek zsinórban öt egymást követő filmje is átlépte a 100 millió dolláros bevételt. Az 56 éves Cruise forgatási naptárja még most is sűrű: hamarosan jön az új Top Gun film, a következő években pedig két új Mission Impossible epizód is készül a főszereplésével.

Sáhruh Khán (becsült vagyona: 600 millió dollár)

A Newsweek annak idején még a világ 50 legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta. Indiában mintegy 30 éve foglalkozik színészkedéssel. Hazájában a „Bollywood királya” címet is ráaggatták. A vagyona nagyobb, mint a 100 ezer fős Tongai Királyság GDP-je. A dubai villája 1300 négyzetméteren fekszik, de vannak luxusházai Londonban és Mumbaiban is.

(A lista a therichest.com és a celebritynetworth.com adatai alapján lett összeállítva).