SIKERSZTORI: IVANKA FACTORY - BETONBA ÖNTIK

Siker2018. máj 2.Növekedés.hu

Immár milliárdos árbevételű, százfős középcéggé nőtte ki magát a dizájnbetonra épített vállalkozás. A betont újraálmodó Ivanka bő másfél évtizede, 2002-ben alakult, amikor Ivánka Katalin és férje, András Kanadából hazatérve elkezdte megújítani ezt a régóta használt anyagot. Gyönyörű padló- és falburkoló elemeik hamar népszerűek lettek itthon. Így hát, már évekkel ezelőtt azt tervezték, hogy nem maradnak meg a manufakturális keretek között. Tizenegy éve Japánban figyelt fel rájuk az építészszakma, ekkor döntötték el, hogy kilépnek a külföldi piacokra is.

A vállalatba 2012 márciusában a Docler Investments 240 millió forinttal szállt be, ebből tették meg az első lépéseket a gépesített gyártás felé. 
A Docler cégcsoport azóta is legfőbb pénzügyi befektetője és szakmai támogatója a cégnek. A Docler a hazai és a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, új üzleti lehetőségek felkutatásában is aktívan segíti az IVANKA-t, azaz nem kizárólag anyagi támogatáson alapuló a befektetés, illetve a két cég kapcsolata. Három-öt éves távlatban ismét méretkategóriát terveznek váltani.
A befektető és a vezetők is tíz-hússzoros növekedési potenciált látnak a társaságban. 
Ehhez szükség lehet kifejezetten szakmai befektetői tőkebevonásra, illetve átstrukturálásra, amelyet részben el is kezdtek, hiszen már 100 fős középvállalattá cseperedtek. Bő egy éve, 2017 első negyedévében a cégcsoport új, szentendrei székhelyén évi 8000 négyzetméterrel növelte gyártókapacitását, mely a budapesti üzemegységével együtt így összesen évi 150.000 négyzetméteres burkolóanyag-kapacitással szolgálja ki világ minden tájáról beérkező megrendelői igényeket. A kezdetben főként padló-, majd falburkolókkal induló IVANKA megbízásainak több mit 70 százalékát már a homlokzati rendszerek értékesítése teszi ki. Kiemelt célpiacai az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, valamint a skandináv országok. Miamiban és Tel Avivban az IVANKA mintaboltokat nyitott. Emellett az amerikai piac egyik legnagyobb beruházási projektjének, a New York Dock 72 – Brooklyn Navy Yard NYC homlokzati kivitelezését nyerte el.  Szintén New Yorkban, a kulturális- és szórakozónegyed epicentrumában, a Kutnicki Bernstein Architects által tervezett 670 Pacific Street épületegyüttes homlokzati kivitelezéséért felelt a cégcsoport. Londonban a világhírű Zaha Hadid Architects érdeklődését keltette fel az IVANKA. Együttműködésük során egy ottani különleges magánház belső lépcsőszerkezetének megvalósítása történt meg a közelmúltban.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.