SIKERSZTORI: IVANKA FACTORY - BETONBA ÖNTIK

Siker2018. máj 2.Növekedés.hu

Immár milliárdos árbevételű, százfős középcéggé nőtte ki magát a dizájnbetonra épített vállalkozás. A betont újraálmodó Ivanka bő másfél évtizede, 2002-ben alakult, amikor Ivánka Katalin és férje, András Kanadából hazatérve elkezdte megújítani ezt a régóta használt anyagot. Gyönyörű padló- és falburkoló elemeik hamar népszerűek lettek itthon. Így hát, már évekkel ezelőtt azt tervezték, hogy nem maradnak meg a manufakturális keretek között. Tizenegy éve Japánban figyelt fel rájuk az építészszakma, ekkor döntötték el, hogy kilépnek a külföldi piacokra is.

A vállalatba 2012 márciusában a Docler Investments 240 millió forinttal szállt be, ebből tették meg az első lépéseket a gépesített gyártás felé. 
A Docler cégcsoport azóta is legfőbb pénzügyi befektetője és szakmai támogatója a cégnek. A Docler a hazai és a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében, új üzleti lehetőségek felkutatásában is aktívan segíti az IVANKA-t, azaz nem kizárólag anyagi támogatáson alapuló a befektetés, illetve a két cég kapcsolata. Három-öt éves távlatban ismét méretkategóriát terveznek váltani.
A befektető és a vezetők is tíz-hússzoros növekedési potenciált látnak a társaságban. 
Ehhez szükség lehet kifejezetten szakmai befektetői tőkebevonásra, illetve átstrukturálásra, amelyet részben el is kezdtek, hiszen már 100 fős középvállalattá cseperedtek. Bő egy éve, 2017 első negyedévében a cégcsoport új, szentendrei székhelyén évi 8000 négyzetméterrel növelte gyártókapacitását, mely a budapesti üzemegységével együtt így összesen évi 150.000 négyzetméteres burkolóanyag-kapacitással szolgálja ki világ minden tájáról beérkező megrendelői igényeket. A kezdetben főként padló-, majd falburkolókkal induló IVANKA megbízásainak több mit 70 százalékát már a homlokzati rendszerek értékesítése teszi ki. Kiemelt célpiacai az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, valamint a skandináv országok. Miamiban és Tel Avivban az IVANKA mintaboltokat nyitott. Emellett az amerikai piac egyik legnagyobb beruházási projektjének, a New York Dock 72 – Brooklyn Navy Yard NYC homlokzati kivitelezését nyerte el.  Szintén New Yorkban, a kulturális- és szórakozónegyed epicentrumában, a Kutnicki Bernstein Architects által tervezett 670 Pacific Street épületegyüttes homlokzati kivitelezéséért felelt a cégcsoport. Londonban a világhírű Zaha Hadid Architects érdeklődését keltette fel az IVANKA. Együttműködésük során egy ottani különleges magánház belső lépcsőszerkezetének megvalósítása történt meg a közelmúltban.  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.