Szakértő: designer táskák, amelyek tényleg megérik a pénzt

Siker2023. jan. 14.Növekedés.hu

Felmérések szerint a kézitáskák nagy befektetési potenciállal bírnak. Melyek azok, amelyek megérik a pénzt, és melyek azok, amelyek megvásárlását később még megbánhatjuk?

Telfar

A nagy keresletnek, a limitált kiszerelésnek és az olyan hírességeknek köszönhetően, mint Dua Lipa, Oprah Winfrey és Beyoncé, akik kezében sokszor látni ezt a táskát, a Telfar termékek jó befektetésnek számítanak.

Nem ritka, hogy az eredeti kiskereskedelmi ár közel kétszereséért adják el a viszonteladók – mondta el egy designer kézitáskákkal foglalkozó viszonteladói oldal alapítója a CNBC-nek.

Hermès

A Hermès is hasonlóan jó befektetésnek számít. A márka termékei átlagosan megőrzik eredeti kiskereskedelmi értéküket, és jellemzően többet is érnek a viszonteladói piacon.

A Birkin és a Kelly táskák – amelyek Jane Birkin és Grace Kelly után kapták a nevüket – különösen népszerűek a viszonteladói piacon, mivel ezek a cég kiemelt termékei közé tartoznak.

Louis Vuitton

A Louis Vuitton táskákért is kapkodnak a lelkes gyűjtők, különösen a csak rövid ideig elérhető darabok iránt. A Nigo Keepall Bandoulière és a Louis Vuitton x NBA Ball in Basket Bag-ek is hatalmas haszonnal keltek el.

Chanel

A Chanel táskák értéke is folyamatosan emelkedik. A Chanel Deauville Tote és Grand Shopping Tote modellek például a legmagasabb értékű táskák közé tartoznak, a gazdagok szinte bármennyit képesek érte kiadni, hogy legyen egy ilyen táska a birtokukban.

„Mini” kiadások

A mini kiadások is remek befektetések, mivel kisebb mennyiségben gyártják őket, és nagy a kereslet irántuk, ez pedig gyakran felfelé hajtja piaci értéküket.

A Louis Vuitton Speedy Mini HL kézitáskáért például a viszonteladáskor akár a dupláját is elkérik.

Kollaborációk

A kollaborációkból születő táskák is jó befektetések, mert szintén limitált példányszámban készülnek, és gyakran seperc alatt elfogynak. 

A Balenciaga és a Gucci Hacker Project modelljei is népszerűek a viszonteladói piacon, de aki ügyes, az Daniel Arsham művész és a Dior kollaborációjából is meg tud szerezni pár darabot – igaz, ezekért már majdnem a dupláját kell fizetni az eredeti árhoz képest.

Nem minden designer táska jó befektetés

A szakértő óva int viszont azoktól a modellektől, amelyek esetében nagy a kínálat, de alacsony a kereslet, ilyen például a Louis Vuitton Alma, amelyet körülbelül féláron lehet csak továbbadni.