Trump első nagy gazdasági sikere: rekordalacsony amerikai munkanélküliség

Siker2017. nov 5.Növekedés.hu

17 éve, egészen pontosan 2000 decembere óta nem látott alacsony munkanélküliségi adatot hozott 2017 októbere az Egyesült Államokban. Egyetlen hónap alatt 261 ezer új munkahely keletkezett, és ezzel a munkanélküliség 4,1 százalékra csökkent, ez az említett rekordalacsony mérték. Az amerikai elemzők mindezt Donald Trump első igazi gazdasági sikerének titulálták, amelynek értékét növeli, hogy a nagyobb munkaerőpiaci kereslet úgy jelentkezett, hogy a bérek is növekedtek (az egy évvel korábbi bázishoz képest 2,4 százalékkal), de az infláció mégsem szállt el. A remek munkaerőpiaci hír azért is jött jól, mert a megelőző hónapban, a Harvey és Irma hurrikánok miatt több tízezer amerikai munkahely szűnt meg. Ezek egy része, például a megsemmisült vendéglátóipari egységek munkahelyeinek a felszámolása átmenetinek bizonyult. Az elemzők az okok között az első két helyen említik a globális gazdaság erejéből fakadó keresletet, illetvew az amerikai dollár gyengeségét is, amely globálisan is megfizethetőbbé teszi az amerikai árukat.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.