Elon Musk 6 legdrágább vagyontárgya

Siker2021. szept. 11.B.F.

A milliárdos Elon Musk hatalmas vagyont halmozott fel számos technológiai vállalkozása révén, vagyona pedig hozzásegítette ahhoz, hogy az emberiség történetének legdrágább tárgyai közül párat ő birtokoljon. Összegyűjtöttek hat olyan dolgot, amelyek a tulajdonában vannak, és amelyek a legtöbbet érik.

Gyémánttal és rubinnal díszített gyűrű

A milliárdos egyik legdrágább vagyontárgya egy ékszer, amelynek értéke több mint 37 000 dollár. A különleges gyűrűt Musk számára a dizájner Ben Baller tervezte és készítette. Baller ajándékba adta Musknak, és ami még különlegesebbé teszi, hogy Musk az egyetlen híresség, aki valaha is kapott ajándékot Ballertől.

Baller hálája jeléül ajándékozta neki az ékszert, amiért létrehozta a Teslát, amely mintegy 50 000 amerikai számára biztosít munkahelyet.

A gyűrűt gyémántok és rubinok díszítik, és a fehér és piros színben csillogó Tesla szót adják ki.

Luxusautók

Elon idejének nagy részét futurisztikus technológiák fejlesztésével tölti, amelyek forradalmasíthatják a közlekedést, de ezenkívül rengeteg luxusautója is van. A vagyona jelentős részét luxusautókra költi.

A garázsában olyan autók találhatóak meg, mint egy Audi Q7, amelynek ára körülbelül 70 000 dollár, egy 1967-es Jaguar Series 1, amely pedig körülbelül 104 000 dollárba került.

Musk elektromos autókkal is rendelkezik, például a tulajdonában van egy Tesla Roadster, amely körülbelül 200 000 dolláros árral büszkélkedhet. Gyűjteménye darabja volt még egy McLaren F1 is, amely ugyanakkor egy baleset során összetört. Egyik barátjával utazott benne, de szerencsére egyikük sem sérült meg.

Privát jachtok és repülőgépek

A luxusautókon kívül néhány privát jacht büszke tulajdonosa is. Bár úgy hírlik, ezek szintén a legjobbak közé tartoznak, pontos értéküket nem árulják el.

Ezenkívül egy divatos magánrepülőgépe is van, amelyet körülbelül 70 000 dollárért vásárolhatott.

Az egyedi gyártású repülőgépet Musk számára 2015-ben a Gulfstream Aerospace készítette.

Luxusbirtokok

Musk több otthonnal is büszkélkedhet. Los Angeles háza például futurisztikus dizájnjáról és a mintegy 4,5 millió dolláros áráról ismert.

Az ingatlan körülbelül 3000 négyzetméter alapterületű, négy nagy hálószobával és három fürdőszobával rendelkezik.

Musk 2014-ben vásárolta meg a házat körülbelül 3,37 millió dolláros áron, majd több dolgot felújított és megváltoztatott, így az értéke 4,5 millió dollárra kúszott fel.

Musk megvásárolta a Bel Air Mansion-t is, amelyért 17 millió dollárt költött. A kaliforniai Bel Air privát külvárosa pont megfelel a milliárdos ízlésének.

A ház körülbelül 20 248 négyzetméter, hét hálószobával, kilenc fürdőszobával, óriási moziteremmel, medencével és teniszpályával rendelkezik.

Rakéták és kilövő eszközök

A tény, hogy a SpaceX tulajdonosa rendelkezik a világ legjobb rakétaindító eszközeivel, aligha meglepő. Övé a Falcon 9, amely egy űrhajózási hordozórakétacsalád, melyet a SpaceX fejlesztett ki és gyárt az Egyesült Államokban, és amellyel rakétákat indíthatnak az űrbe.

Ez egyben a SpaceX egyik legforradalmibb műve, és 62 millió dollárba kerül.

A SpaceX tervezte meg a Falcon Heavy-t is, amely komoly előrelépés volt a Falcon 9-hez képest, mivel elődjéhez képest sokkal nagyobb, és körülbelül 150 millió dollárt ér. Musk egyik célja, hogy embereket juttasson az űrbe, ezek pedig részei az előkészületeknek.

Hatalmas értékű vállalatok 

Ha Elon Musk vagyonáról van szó, ki kell térni a tulajdonában lévő összes cégre és minden olyan projektre, amelyben részt vett. Például egy domain név tulajdonosa: az "x.com" hivatalosan Musk tulajdonában van, és körülbelül 1 millió dollárt ér.

A SpaceX valószínűleg az egyik legmeghatározóbb dolog az életében. A cég az elmúlt években nagyon sikeres volt, értéke körülbelül 74 milliárd dollár.

Nevéhez fűződik még a Tesla Inc., a SolarCity, a The Boring Company, a Neuralink vállalkozások, valamint a Starlink projekt és a Hyperloop megtervezése.

A tech-milliárdos jelenleg több mint 191 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Musk sikerének titka, hogy olyan dolgokba fektet be, amelyek segítségével valami forradalmian új dolgot tud létrehozni, és ezek sokszor olyan projektek, amelyekben egyébként senki nem hisz.

(via The Richest)