A Huawei elnöke szerint tisztességtelenül bánnak velük a világban

Tech2019. jan 5.Növekedés.hu

A Huawei elnöke reagált a fejlett országok figyelmeztetésére, miszerint a fogyasztók ne vásároljanak Huawei termékeket, mert lehallgatják a telefonokat és felhasználják adataikat. Szerinte tisztességtelenek cégével szemben és az újságíróknak sajtóbejárásra invitálta a cég fejlesztő laboratóriumába. Csapás csapás hátán éri a Huawei-t a világban. Számos ország Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, az Egyesült Államok és Japán és Európa jónáhány országa jelezte a vásárlóknak, hogy a Huawei 5G készülékei olyan biztonsági kockázatot hordoznak, ami alapos körültekintést igényel. Az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Gavin Williamson azt mondta: „Tudomásul kell vennünk azt a tényt, mint ahogyan az a közelmúltban ismertté vált, hogy a kínai állam esetenként rosszindulatú módon jár el.” Szakértők arra figyelmeztetnek: a kínai kormány akár arra is utasíthatja  a Huawei-t, hogy a berendezéseit használó távközlési szolgáltatók tevékenységét szakítsa meg, vagy kémkedjen azok ügyfelei után. Ehhez képest az emberek veszik a Huawei telefonokat, mint a cukrot. A friss adatok szerint a vállalat 2018-ban több, mint 200 millió készüléket adott el, amivel piaci részesedés tekintetében a Samsung mögött a második helyet foglalja el. Kína a Huawei-el kapcsolatban felmerült biztonsági aggodalmak tekintetében „mélyen beivódott büszkeséggel és előítéletekkel” vádolja az ellene fellépő nemzeteket, így az Egyesült Királyságot. A britekre vonatkozó pekingi bírálatot a Global Times, egy angol nyelvű kínai kormányzati újság tette közzé. A lap szerint a Nemzetvédelmi Minisztérium szóvivője, Wu Qian egy sajtókonferencián kijelentette: azok az állítások, amelyek szerint a kínai kormány befolyásolhatja a Huawei vezetését, „alaptalanok”. Tagadja a Huawei is, hogy bármikor kormányzati utasításokat követett volna, hiszen egy ilyen akció aláásná üzleti hitelét. A kétségek eloszlatása érdekében az elmúlt héten meghívta a média képviselőit, látogassák meg az 5G és kiber-biztonsági kutató laboratóriumát Guangdong-ban. A kínai vállalat elnöke sérelmezte, hogy cége világszerte „hihetetlenül tisztességtelen elbánásban” részesül. "Mások előtt járunk a mobil, az optikai, az adat-kommunikációs és az okos készülékek tekintetében” írta Guo Ping elnök az interneten közzétett újévi üzenetében. „A 5G piacokon azok, akik nem működnek együtt a Huawei-jel, olyanok, mint az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség sztárok nélkül: a játék megy tovább, de lassabban, laposabban, unalmasabban”.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.