A Huawei elnöke szerint tisztességtelenül bánnak velük a világban

Tech2019. jan 5.Növekedés.hu

A Huawei elnöke reagált a fejlett országok figyelmeztetésére, miszerint a fogyasztók ne vásároljanak Huawei termékeket, mert lehallgatják a telefonokat és felhasználják adataikat. Szerinte tisztességtelenek cégével szemben és az újságíróknak sajtóbejárásra invitálta a cég fejlesztő laboratóriumába. Csapás csapás hátán éri a Huawei-t a világban. Számos ország Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, az Egyesült Államok és Japán és Európa jónáhány országa jelezte a vásárlóknak, hogy a Huawei 5G készülékei olyan biztonsági kockázatot hordoznak, ami alapos körültekintést igényel. Az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Gavin Williamson azt mondta: „Tudomásul kell vennünk azt a tényt, mint ahogyan az a közelmúltban ismertté vált, hogy a kínai állam esetenként rosszindulatú módon jár el.” Szakértők arra figyelmeztetnek: a kínai kormány akár arra is utasíthatja  a Huawei-t, hogy a berendezéseit használó távközlési szolgáltatók tevékenységét szakítsa meg, vagy kémkedjen azok ügyfelei után. Ehhez képest az emberek veszik a Huawei telefonokat, mint a cukrot. A friss adatok szerint a vállalat 2018-ban több, mint 200 millió készüléket adott el, amivel piaci részesedés tekintetében a Samsung mögött a második helyet foglalja el. Kína a Huawei-el kapcsolatban felmerült biztonsági aggodalmak tekintetében „mélyen beivódott büszkeséggel és előítéletekkel” vádolja az ellene fellépő nemzeteket, így az Egyesült Királyságot. A britekre vonatkozó pekingi bírálatot a Global Times, egy angol nyelvű kínai kormányzati újság tette közzé. A lap szerint a Nemzetvédelmi Minisztérium szóvivője, Wu Qian egy sajtókonferencián kijelentette: azok az állítások, amelyek szerint a kínai kormány befolyásolhatja a Huawei vezetését, „alaptalanok”. Tagadja a Huawei is, hogy bármikor kormányzati utasításokat követett volna, hiszen egy ilyen akció aláásná üzleti hitelét. A kétségek eloszlatása érdekében az elmúlt héten meghívta a média képviselőit, látogassák meg az 5G és kiber-biztonsági kutató laboratóriumát Guangdong-ban. A kínai vállalat elnöke sérelmezte, hogy cége világszerte „hihetetlenül tisztességtelen elbánásban” részesül. "Mások előtt járunk a mobil, az optikai, az adat-kommunikációs és az okos készülékek tekintetében” írta Guo Ping elnök az interneten közzétett újévi üzenetében. „A 5G piacokon azok, akik nem működnek együtt a Huawei-jel, olyanok, mint az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség sztárok nélkül: a játék megy tovább, de lassabban, laposabban, unalmasabban”.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.