Az Apple megnyitotta az első lebegő üzletét

Tech2020. szept. 17.Növekedés.hu

Az Apple üzletek eddig is futurisztikus hatást keltettek az űrhajókra hajazó boltjaikkal, de most még meghökkentőbb ötlettel rukkoltak elő: létrehozták a világ első lebegő Apple Store-ját Szingapúrban.

A tech-óriás legújabb üzlete Szingapúrban található, és az Apple Marina Bay Sands nevet kapta. A boltot víz veszi körül, így olyan, mintha lebegne. Az új üzlet egy azonos nevű luxus üdülőhely és szálloda része, és bár napközben egyszerű ezüstkupolának tűnik, a lenyűgöző épület éjszaka különböző színekben ragyog, olyan hatást keltve, mintha életre kelne – olvasható az Uniland.com oldalán.

Az új üzletbe a vízparti sétányról gyalogoshídon keresztül lehet bemenni.

Kép: apple.com

A weboldalukon az Apple úgy fogalmaz, hogy új üzletük a kreativitás szíve lesz, egy olyan hely, ahol az emberek megragadhatják az ötleteiket és szenvedélyüket., ahol felfedezhetnek és alkothatnak valami újat.

A Foster + Partners építészcég által tervezett új üzlet globálisan az Apple 512. kiskereskedelmi boltja, és szám szerint a harmadik Szingapúrban.

2017-ben nyitották meg első üzletüket Szingapúrban, a Knightsbridge épületében, az Orchard Road mentén, míg a második üzletük a Jewel Changi repülőtéren található, ami tavaly júliusban nyílt meg.

Kép: apple.com

Az új üzletben ugyanazok a COVID-19 egészségügyi és biztonsági szabályok érvényesek, mint más áruházakban, például kötelező a maszk viselése és csak korlátozott számú vásárló engedhető be egyszerre.