Hihetetlen, de ezeket mind tudja rólunk a Google

Tech2018. szept 9.Növekedés.hu

Hogy nézünk ki, kivel mit beszéltünk, van-e gyerekünk: sok más tech-óriáshoz hasonlóan a Google is hatalmas mennyiségű személyes adatot tárol bevételszerzés céljából. Annak, aki bármelyik Google által készített alkalmazást használja, nagy az esélye arra, hogy adatai bekerülnek a cég adatbázisába.

Az alkalmazásaink és az interneten végzett tevékenységeink révén a Google létrehoz rólunk egy profilt, hogy később személyre szabott hirdetéseket tudjanak nekünk küldeni. Ha a Gmailt, Youtube-ot, vagy csak egyszerűen a kereső programot használjuk, az alapján a Google már egy teljes képet kap rólunk. Összegyűjtöttük, mit is tud pontosan ezek alapján.

 • Hogy kik vagyunk

A Google tisztában van azzal, hogy nézünk ki, a politikai és vallási meggyőződésünkkel, és hogy mennyire vagyunk egészségesek. A keresőprogram még azt is tudja, hogy van-e gyerekünk, és ha igen, szüksége-van e különleges étrendre.

 • Hogy hol voltunk

A helymeghatározás segítségével nyomon követi, hova utazunk, hol lakunk és merre dolgozunk.

 • Hogy kik a barátaink

A Google tudja, kivel beszélünk és azt is, hogy mit. Azt már mondani sem kell, hogy azzal is tisztában van, hogy kivel mikor találkozunk.

 • Mit szeretünk és mit nem

A keresési előzmények alapján a Google tudni fogja, hogy milyen ételeket, könyveket, filmeket, videókat és üzleteket kedvelünk, avagy sem.

 • A jövőbeli terveinket

Szintén a keresések adják meg ebben az esetben is a választ, ugyanis ezek alapján kirajzolódik, mit gondolunk bizonyos dolgokról, beleértve a jövőnket is.

 • Az online életünket

Azaz a Google ismeri az összes meglátogatott webhely nevét és a könyvjelzőkkel ellátott oldalakat is.  Ha túl vagyunk már az első sokkon, és azon gondolkodunk mégis mi az, amit nem tud rólunk a Google, és hogyan tudnánk csökkenteni a személyes adataink mennyiségét, érdemes pár dolgot ellenőrizni:

Annak érdekében, hogy csökkentsük adataink mennyiségét:

 • Adatvédelmi beállítások módosítása
 • Privát böngésző használata
 • Másik program használata a kereséshez
 • Helymeghatározás kikapcsolása
 • Google- fiókok törlése

Persze ezek a megoldások se nem kényelmesek, se nem kivitelezhetőek sok esetben – ezért érdemes hozzászokni minél előbb a tényhez, hogy a Google egyre többet és többet fog tudni rólunk az idő múlásával.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.