Várkonyi Balázs a hazai Digitális toplista élén

Tech2021. okt. 30.Növekedés.hu

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalatvezetők, tulajdonosok száma a legmeghatározóbb digitális szakemberek toplistáján, és ezt a folyamatot a koronavírus tovább gyorsította – derül ki a Marketing&Média kommunikációs szaklap elemzéséből.

Az idei rangsor dobogósai közül ketten is az e-kereskedelemből érkeztek: duplázott a tavalyi listavezető, Várkonyi Balázs (Extreme Digital, eMAG), míg Palocsay Géza (Adevinta) harmadikként végzett. A top 25-ös rangsor második helyére Vinnai Balázs (Codecool) került.
A szektorra általánosan jellemző a férfitúlsúly, és ezt az idei összeállítás sem cáfolta: mindössze 16 százalékos a hölgyek aránya legmeghatározóbb digitális szakemberek toplistáján.

Tizenkettedik alkalommal készítette el a hazai digitális piac legmeghatározóbb szereplőinek listáját a Marketing&Média kommunikációs szaklap. A „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Hazai Digitális Piacon” összetétele jól mutatja, hogy életünknek egyre több területe kerül át a digitális térbe: folyamatosan hódítanak a listán az e-kereskedelemmel foglalkozók, összefüggésben azzal, hogy ma már mindennapossá vált az online felületeken történő vásárlás. Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője szerint ez a tendencia folytatódik a jövőben, sőt az is elképzelhető, hogy a topvezetőket beérik az e-kereskedők, és ők lesznek majd a rangsor leginkább meghatározó szereplői.

Az idei listán számuk alapján még a topvezetők a meghatározók, ugyanakkor az élbolyban látszik a kereskedelem előretörése, miközben a véleményvezérek-főszerkesztők aránya nem változott az elmúlt években.

A rangsor összetételének mintegy harmada cserélődött tavaly óta, és a változások nagy részét a különböző pozíciókban történő személycserék adták.

Az első 10 legmeghatározóbb digitális szakember

  1. Várkonyi Balázs, Extreme Digital-eMAG
  2. Vinnai Balázs, IVSZ, W.UP
  3. Palocsay Géza, Adevinta Hungary
  4. Bán Zoltán, Portfólió.hu
  5. Dull Szabolcs, Telex.hu
  6. Bíró Pál, Google
  7. Grósz Judit, RTL
  8. Novák Péter, Dentsu Hungary
  9. Pető Péter, 24.hu
  10. Martis István, Profession.hu