A Hilton szerint 2022-re állhat vissza a forgalmuk a pandémia előtti szintre

Utazás2020. aug. 15.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Hilton várakozásai szerint a szobakihasználtsági arány kora ősszel 5 százalékkal javul majd, köszönhetően annak, hogy a gazdaságok fokozatosan helyreállnak. A jóslatuk szerint még legalább két évbe telik, amíg a forgalmuk visszatér a koronavírus előtti szintre.

A Hilton részvényei 1,2 százalékkal emelkedtek, ami pozitív kilátásokat helyez előtérbe. Korábban a cég a második negyedéves bevételének 81 százalékos csökkenését jelentette az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel (RevPAR mutató) tekintetében. A mutató a szállodaipar kulcsfontosságú teljesítménymutatója – írja a Reuters.

Christopher Nassetta vezérigazgató a befektetőknek azt mondta, a helyreállítás 10 százalékról indult, most olyan 45 százalék körül van, és várhatóan 50 százalékra fog növekedni.

"Ez nagy előrelépés viszonylag rövid idő alatt"

– tette hozzá.

Április óta az Egyesült Államok szobakihasználtsága július 25-ig több mint kétszeresére, körülbelül 48,1 százalékra nőtt. Ez annak köszönhető, hogy a korlátozásokon enyhítettek és a vállalkozások újból megnyíltak.

Az Egyesült Államok szállodáinak teljes kihasználtsága áprilisban 20 százalékra esett vissza.

A Hilton bár nem bocsátkozott részletekbe a szállodák kihasználtságát illetően, de azt állították, hogy április és június között 20, illetve 15 százalékponttal nőtt a kihasználtság az Egyesült Államokban, illetve az ázsiai csendes-óceáni térségben. A cég egyébként már újból megnyitotta összes kínai szállodáját.

A Hilton bevétele 77,3 százalékkal esett vissza, 564 millió dollárra. Összehasonlítva: 848,7 millió dollár bevétellel számoltak.