A last minute síutak is tartogatnak kedvezményeket

Utazás2023. márc. 17.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A síszezon a végéhez közeledik, a téli sportok kedvelői közül sokan várhatóan még márciusban is igyekeznek megragadni az utolsó alkalmat a havas kikapcsolódásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint a hazai síelők idén a drágulás miatt a hozzánk közelebbi célországokat részesítették előnyben és rövidebb időt töltöttek az üdülőhelyeken, mint a megelőző években, ami azt mutatja, hogy igyekeztek visszafogni, a korábbinál gondosabban megtervezni a kiadásaikat. Az OTP Bank arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bonus hitelkártyával rendelkező ügyfelei a kiemelt visszatérítési kedvezményeket biztosító akciónak köszönhetően azzal is spórólnak, ha a last minute síutak előtt felfrissítenék ruhatárukat vagy éppen a felszerelésüket.

Március 15-e általában a szezon végét jelenti a hazai síelőknek. Az előrejelzések szerint ennek köszönhetően még közvetlenül a pihenőnap előtt és után is megélénkülhet az utazási kedv, mert a last minute utakat és akciókat választók igyekeznek kihasználni az utolsó lehetőségeket a téli kikapcsolódásra. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tapasztalatai szerint ebben a szezonban Ausztria vezeti a legnépszerűbb célországok listáját, a második helyen Szlovénia, a harmadikon Franciaország, a negyediken Szlovákia áll. Az üzemanyag és a szolgáltatások drágulása miatt a magyar síelők többsége idén közelebbi, illetve olcsóbb üdülőhelyeket választott. Sokan fedezték fel maguknak Bosznia-Hercegovinát, az 1984-es szarajevói téli olimpia versenyeinek egyik helyszínéül szolgáló Jahorina régiót, valamint a szerbiai Kopaonik hegységben lévő sícentrumokat.

Molnár Judit, a szövetség elnöke egy másik változásról is beszámolt, a hazai síelők korábban jellemzően egy hétre utaztak el, ez az időszak a mostani szezonban 4-5 napra csökkent, aminek hátterében a drágulás, a költségek racionalizálása áll. Az OTP Bank azzal támogatja Bonus hitelkártyával rendelkező ügyfeleit, hogy tavasszal kiemelt visszatérítést biztosít számukra az akcióban résztvevő divat- és sportruházati, ruházati üzletekben, cipőboltokban, fehérnemű boltokban, valamint sportáruházakban.

A felsorolt  üzlettípusokban a Bonus hitelkártyás vásárlások után járó 1 százalékos mellé az akcióban további plusz 2 százalékos visszatérítést biztosít ügyfeleinek az OTP Bank. Tapasztalataink szerint ügyfeleink egyre tudatosabban használják ki a hitelkártyahasználattal járó előnyöket, kedvezményeket, keresik az akciókat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy költségkímélő módon szerezzék be az utazáshoz szükséges ruházati cikkeket, last minute síutaknál a hiányzó vagy cserére szoruló sportfeleszereléseket

mondja Szabó István az OTP Bank lakossági hiteltermékek üzletfejlesztéséért felelős vezetője.

Az idei síszezon menetrendjét a hét közepére eső március 15-ei ünnep mellett a szokásosnál hosszabb téli iskolai szünet is átrendezte. A korábbi években, a vakációhoz igazodva a családosok főleg a karácsony és az újév közötti időszakban mentek el síelni, ez most kitolódott az iskolakezdésig, vagyis január 7-8-ig.  A hazai időjárás már a tavasz közeledtét jelzi, lassan ideje megkezdeni a húsvéti kikapcsolódás megtervezését, átnézni, felfrissíteni a ruhatárat, beszerezni a szükséges új holmikat a kiránduláshoz, túrázáshoz, sportoláshoz. Az OTP Bank Bonus hitelkártyás ügyfelei ezt kiemelt kedvezményekkel tehetik meg az akciós időszakban.