Ismét lehet síelni a mátraszentistváni síparkban, Eplény is újranyit

Utazás2023. jan. 29.MTI
A rovat támogatója:

A téli sport szerelmesei 10 változatos sípálya közül választhatnak a mátraszentimrei síparkban.

Ha későn is, de beindult a síelési szezon a mátraszentiváni síparkban.

A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el.

Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált.

Ha későn is, de beindult az élet a Mátrában.

Ha későn is, de beindult az élet a Mátrában. (Fotó: MTI, Komka Péter)

Drónfelvételek a síparkról

Drónfelvételek a síparkról (MTI, Komka Péter)

Hétvégén teltházzal mennek a sífelvonók Mátraszentimrén

Hétvégén teltházzal mennek a sífelvonók Mátraszentimrén

Újra megnyitják az eplényi síközpontot január 30-án - közölte a Síaréna Vibe Park a közösségi oldalán vasárnap este.

A tájékoztatás szerint a síelni és snowboardozni vágyók az A1-es nagypályát, az A7-es pálya felső szakaszát és a Q3-as pályát használhatják. Emellett hétfőtől működik a négyüléses sílift, a T1-es tanpálya és a hozzátartozó felvonó, valamint több más szolgáltatás.

A bejegyzésben azt írták: folyamatosan, egész éjjel hóágyúzással növelik a hóvastagságot, és terveik szerint hétfő délutánra teljes hosszában megnyithatják az A7-es pályát is a kétüléses sílifttel.

Az eplényi síközpont az idei szezonban december 14-én nyitotta meg kapuit, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt január 4-én átmenetileg bezárt.