Az év legjobban várt új szállodái

Utazás2020. jan. 5.D.J.
A rovat támogatója:

A Vogue összeállítása nyomán összegyűjtöttünk néhány extravagáns, új hotelt, amely 2020-ban fogja megnyitni a kapuit.

The Oberoi (Marokkó, Marrakech)

Olaj- és citrusfák ölében magasodik ez az új szálló, amelynek ablakaiból kilátás nyílik majd a hófödte Atlasz-hegységre. Az épület hasonló stílusban épül, mint a marokkói királyi palota.

Cheval Blanc (Franciaország, Párizs)

A világ egyik legnagyobb luxuscikk-csoportjának, a francia LVMH-nak van egy vendéglátással foglalkozó divíziója is. A Cheval Blanc a központjuknak is helyet adó Párizsban idén fogja megnyitni az első hoteljét. A megbízott  építészük Peter Marino egy történelmi nagyáruházat a La Samaritaine-t alakította át szállodává. Luxusban persze nem lesz hiány: a hely éttermében például egy három Michelin-csillagos séf Arnaud Donckele fogja készíteni a fogásokat.

Ace Hotel (Japán, Kiotó)

Az Ace amerikai szálloda-lánc eddig többnyire az Egyesült Államokban terjeszkedett. Az USA-n kívül csak két szállodát nyitottak: egyet Londonban, egyet pedig Panamában. Idén azonban már az ázsiai piacra is beteszik a lábukat. Japánban a vendégeiket főleg a szálló egyedi kialakításával akarják majd nyűgözni. Az épület tervezésével azt a Kengo Kumát bízták meg, aki a tokiói Olimpiai Stadionért is felelt.

Rocco Forte Hotel (Olaszország, Palermo)

A Tirrén-tenger partján fekvő villát először a szicíliai Florio család alakította luxus-szállodává. Itt az évek során dúsgazdag uralkodók és hollywoodi sztárok is szép számmal fordultak meg. A helyet most a Rocco Forte csoport újítja fel teljesen. Többek közt az extravagáns üvegtermet is helyre fogják állítani.

NoMad (Egyesült Királyság, London)

Az amerikai lánc első londoni hotelje igazán egyedi lesz: egy régi rendőrségi állomást építenek át egy 91 szobás szállodává. A szobák egy része az egykori cellákban lesz kialakítva. Az épületben a londoni rendfenntartó erők múltját egy külön múzeum fogja bemutatni.