EB-meccsre jegy kapható még valahol? 

Utazás2024. jún. 17.Kovács Dániel
A rovat támogatója:

Biztosan sokan kaptak a napokban a fejükhöz, hogy jó lenne a következő EB-meccset a stadionban végigszurkolni. Németország autóval sincs messze, a szállás is megoldható, ám belépőjegy nélkül legfeljebb a stadion kapujáig juthatunk. Körbenéztünk, miben reménykedhetnek a későn kelők, lehet-e még valamilyen úton-módon jegyhez jutni?

Bizonyára sokan vannak, akik most, az EB indulása után jött meg a kedvük ahhoz, hogy élőben nézzenek meg egy-két mérkőzést. Elvileg erre minden esélyük meg nis lenne, hiszen

Németország viszonylag közel van, a helyszínek 10-12 órás autózással megközelíthetőek, még a szurkolóknak indított buszjáratok is kint vannak 14 óra alatt, a rendszeres megállókkal együtt.

Lehetne akár impulzív döntés is egy-egy meccsnézés, csakhogy aki nem gondoskodott időben a meccsjegyéről, az hiába utazik ki Németországba, ott is legfeljebb kivetítőn, vagy a kocsmai tv képernyőjén követheti a mérkőzést, erről kell tehát gondoskodni, még mielőtt bárki is elkezdené az utazást szervezgetni.

Amiatt senkinek nem kell bosszankodnia, hogy pár napon múlt a jegyhez jutás, a kontinenstornára ugyanis már tavaly eladták a jegyek zömét.

Az EURO 2024 mérkőzéseit Németországban, tíz városban rendezik meg 2024. június 14. és 2024. július 14. között. Egy hónap alatt 54 mérkőzésre kerül sor, amire mindössze 2,7 millió jegyet biztosítanak – ennek körülbelül 80 százalékát kaphatják meg a szurkolók. Ehhez képest már tavaly nagyjából 20 millió jegyigénylés érkezett.

“A jegyvásárlás három fázisban történt, az első kör már október 3. és október 26. között véget ért. A második kört a sorsolást követően, december 2-án nyitották meg, a magyar válogatott mérkőzéseire is ekkor adhattuk le jegyigényléseinket. A harmadik fázisra márciusban/áprilisban került sor, de ekkor már csak a pótselejtezőn kvalifikált csapatok mérkőzéseire lehetett jegyet váltani” - írja a Büntető.com. 

Sokan maradtak tehát hoppon itthon is, főleg annak tükrében, hogy a házigazda németek mellett a törökök, az angolok, az albánok, a horvátok és a magyarok részéről volt a legnagyobb az érdeklődés a jegyek iránt.

Csepp volt a tengerben az is, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) május 2-án, újabb jegyvásárt hirdetett, mivel ekkor már csupán  alig több mint százezer belépőt adtak el.

Itthon, a válogatott meccseire kapható jegyek beszerzése sem kompatibilis a magyarok ejj ráérünk arra még mentalitásával, ugyanis még az edzőmeccseket is teltház előtt játszák le, ám az EB esetében még az sem jelentett garanciát, ha valaki már az első pillanatban megpróbálkozott a vásárlással. 

Itt-ott lapulnak még jegyek, de nem árt az óvatosság

Hivatalos úton, azaz az UEFA értékesítő portálján már aligha. Itt as legolcsóbb jegy 11 500 Ft-ba került, már amíg volt míg a legdrágább 2000 euróba, azaz 760 000 Ft-ba, ez utóbbi prémium kategóriás és a döntőre szól.

A drágább jegyekből akadhat még pár darab a hivatalos csatornákon, de ebben nem érdemes reménykedni, a Magyarország-Svájc mérkőzés tanulsága ugyanis az, hogy már napokkal a meccs előtt elfogytak még a legborsosabb árú jegyek is.

A másodlagos piacon ugyanakkor jól pörögnek a meccsjegyek, és tegyük hozzá, hogy meglehetősen borsos áron. Megnéztük, a szerdai német-magyarra több, mint 150 ezer forintért kínálják a legolcsóbb jegyet a Ticombo-n, és a határ a csillagos ég, a legdrágább 800 ezer fölött mozog.

Ráadásul az UEFA idejekorán figyelmeztetett, hogy mindenki csak saját felelősségére vásároljon jegyet másodkézből, ugyanis a lehetőségre csalók is rárepülnek, így a drága jegy a végén könnyen pofáraesést hozhat meccsnézés helyett. Ha nem sajnáljuk a pénzt, meg lehet próbálkozni különböző szervezett utakkal is, egy gyors kereséssel könnyen lehet ilyeneket találni.

A Focitour például cikkünk megírásakor még hirdetett last minute utazást a Magyarország – Németország meccsre 267 ezer forinttól, amely a buszos utazást, és a jegy árát tartalmazza. Szállást nem, de aki nagyon szeretne kijutni a meccsre, és tud aludni a buszon, annak ez még lehet egy utolsó utáni lehetőség.