Ebben az országban található a legtöbb sziget

Utazás2018. okt 30.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Ha egy szigetre gondolunk, általában rögtön egy pálmafákkal szegélyezett vízpart jut eszünkbe, a sztereotípiákkal ellentétben azonban nem a Távol-Keleten, hanem egy európai országban található a legtöbb sziget. Becslések szerint a földön mintegy 700 millió ember él különböző szigeteken. Ezek a szigetek elszigeteltségük okán pedig általában egyedülálló környezettel rendelkeznek, a biológiai sokféleségnek köszönhetően. Azonban azt talán sokan nem is sejtik, melyik országban található a legtöbb sziget.

Svédország rendelkezik a legtöbb szigettel, pontosan 221 800-al, amelyek többsége lakatlan – állítja a Worldatlas.com. Érdekesség, hogy fővárosa Stockholm, 14 szigetre épült.
A toplista második helyét Finnország birtokolja, mintegy 188 ezer szigettel, egy finn turisztikai szervezet adatai alapján. Norvégia a maga 55 ezer szigetével a harmadik helyet kaparintotta meg. Nem sokkal lemaradva Norvégia után pedig Kanada következik, ahol 54 455 sziget található, amelyek közül a Baffin-sziget a legnagyobb, hatalmas, közel 200 ezer négyzetméternyi területet fed le.