Egy térkép arról, hol milyen mértékben esett vissza a nemzetközi turistaforgalom

Utazás2020. szept. 8.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A koronavírus felére csökkentette a nemzetközi turizmust. Az összes nemzetközi beérkező turistaforgalom 56 százalékkal csökkent idén január és május között az előző év azonos időszakához képest. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) hasonló forgatókönyvet vázolt fel még korábban.

Az év elején az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közzétette becsléseit arról, hogy mekkora lehet a koronavírus-járvány hatása a nemzetközi turizmusra. A májusban publikált három forgatókönyv közül a legpozitívabb feltételezés szerint az utazási korlátozásokat júliusban megszüntetik. Ma már látni lehet, hogy ez túl optimista felvetés volt, az utazásokat szinte minden ország továbbra is szigorúan korlátozza.

Ami érdekes, hogy az UNWTO még ennél a legbizakodóbb forgatókönyvnél is arra számított, hogy a nemzetközi turizmus idén 58 százalékkal csökken 2019 azonos időszakához képest.

A 2020 első öt hónapjára vonatkozó, újonnan közzétett adatokat nézve az UNWTO becslései nem álltak nagyon messze az igazságtól. Amint azt a Statista alábbi ábrája mutatja,

az összes nemzetközi beérkező turistaforgalom 56 százalékkal csökkent 2020 januárja és májusa között az előző év azonos időszakához képest.

Videók ajánlása vagy bármi