Egyre többen indulnak üzleti útra, a Hilton vezére bizakodik a jövőt illetően

Utazás2021. máj. 13.B.F.
A rovat támogatója:

Bár egyelőre kevesebben utaznak üzleti céllal, mint szabadidős céllal, a Hilton vezérigazgatója, Christopher Nassetta szerint van okuk az optimizmusra: az üzleti utazások visszatértek a vírus előtti szint körülbelül 50 százalékára.

A Hilton vezérigazgatója, Christopher Nassetta a CNBC-nek elmondta, van okuk optimistán tekinteni a következő hónapokra: elkezdődött az üzleti utazások fellendülése a hosszan tartó koronavírus okozta lassulás után.

A szabadidős utazások folyamatosan segítik az ipar fellendülését, Nassetta ezzel kapcsolatban kiemelte: ebben a kategóriában rekordszámú foglalásokra számítanak ezen a nyáron. Az üzleti célú utazások visszatérése azonban elengedhetetlen a vendéglátó szektor teljes körű fellendüléséhez.

Bár az üzleti utazások volumene még nem tért vissza a Covid előtti szintre, de folyamatos emelkedés tapasztalható.

Valószínűleg most a fele annak a szintnek, amelyet az előző csúcsnál láttak - mondta Nassetta. Ennek oka az lehet, hogy egyelőre még kevés a csoportos esemény.

Bizakodásra ad okot, hogy azokon a piacokon, ahol a pandémiás helyzet javult, egyre több üzleti célú utazást szerveznek.

Nassetta szerint amint a vállalkozások újból megnyitják az irodákat, és az ősz folyamán a gyerekek visszatérnek az iskolába, az emberek újból üzleti utakra fognak indulni és konferenciákon fognak gyülekezni.

Sok cég tervezi azonban, hogy a pandémiát követően rugalmasabb munkamegállapodást fog alkalmazni.Tekintettel a változásokra, felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy az értekezletekre és konferenciákra való utazás hogyan illeszkedik majd bele az új hibrid munkavégzés kereteibe. Egyesek szerint az üzleti utazások pont emiatt soha nem fognak teljesen helyreállni.

Jamie Dimon nemrégiben elégedetlenségnek adott hangot a távmunkával és a videokonferencia-találkozókkal kapcsolatban. A JPMorgan Chase elnöke és vezérigazgatója elmondta, hogy "lemondani készül" minden Zoom-találkozóját. Véleménye szerint ugyanakkor valamikor szeptemberben, októberben már minden ugyanúgy fog kinézni, mint korábban.

A Hilton vezérigazgatója szerint is egyértelmű igény mutatkozik a virtuális találkozók és konferenciák visszaszorítására.

Amikor a nagyobb ügyfeleinkkel, valamint vállalkozásokat működtető barátaimmal beszélgetek, óriási mennyiségű elfojtott igény mutatkozik arra, hogy üzleti céllal utazzanak, és eljussanak csoportos megbeszélésekre, eseményekre, csak azért, mert olyan régen tették ezt meg

- mondta.

A Hilton részvényei egyébként nemrég több mint 4 százalékot estek, miután a társaság a vártnál rosszabb negyedéves eredményről számolt be.