Ezek lettek a világ legjobb állatbarát hotelei - budapesti szálláshely is bekerült a top 10-be

Utazás2024. máj. 26.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Ide érdemes elutazni, ha a háziállatainkat sem hagynánk otthon, de egy luxushotel kényelmére vágyunk.

Brazil hotel lett idén a világ legállatbarátabb szálláshelye a Tripadvisor friss listáján. A látogatói vélemények alapján a Traveler’s Choice Award Best of the Best díját a Rió Grande torkolatához közel eső Hotel Fioreze nyerte el. A dél-brazil szálláshely egy hatalmas nemzeti park mellett helyezkedik el, nem messze a Rio Grande Állatkerttől, Gramado városában. Az állatbarát hotel családbarátként is hirdeti magát, ahol gazdag kül-és beltéri programokkal várják az idelátogatókat.

A második helyet a Mexikóvárosban található Sofitel Mexico City Reforma szerezte meg, ahol  a szobák jó részéből és a tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a 20 milliós fővárosra. A spa kivételével mindenhová vihetik kisállataikat a vendégek.

Török hotelé lett a turisták szavazatai alapján a harmadik helyezés: a Divan Cave Hotelben szintén van tetőterasz, ahonnan gyönyörködni lehet a Törökország közepén fekvő Goreme városában. A környéken számos természeti látványosság található, például Kappadokia egyedülálló sziklaalakzatai.

Az állatbarát lista negyedik helyén a floridai Hyatt Centric végzett, az ötödiken pedig a Mexikóban található Kanan Tulum Hotel.

Magyar szállodák a legjobbak között

Az öt legjobb állatbarát hotel között ugyan nem szerepel magyar szálloda, a top 10-es listában azonban már két budpesti szálláshelyet is találunk. 

A világ 8. legjobb állatbarát szálláshelye a Hotel Moments Budapest, ahol többek közt fitneszközpont, szaunavilág és koktélbár, valamint gazdag reggeli várja a látogatókat, akik a négylábú kedvenceiket is magukkal vihetik.

A 9. helyet szintén egy magyar szálloda, a Hotel Vision Budapestfoglalja el. A magyar fővárosban található hotel a világ legjobbjai közé tartozik, ha a háziállatainkkal tervezünk utazni.