Öt fantasztikus úticél nyugalomra vágyóknak

Utazás2019. aug. 3.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A CEOworld globális menedzser magazin rangsorolta az ideális úticélokat azoknak, akik nem a nagyvárosi nyüzsgést vagy a zsúfolt strandokat választják.

Bledi-tó, Szlovénia

Szlovénia egyik leghíresebb tava a gleccserek formálta Bledi-tó, amely az ország második legnagyobb tava. A Júliai-Alpokban terül el, festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve. Érdemes ellátogatni a tó közepén található kis szigetre is, ahol több épület is található, de a legkiemelkedőbb közülük a Szűz Mária búcsújáró templom, ami a 17. században épült barokk stílusban. A legszebb kilátást Bledi-tóra a könnyen megmászható Ojstrica és a Mala Osojnica csúcsáról kapjuk.

Costa Rica

Costa Rica a Csendes-óceán és a Karib-tenger között fekszik, méretét tekintve fele akkora, mint Magyarország. Közép-Amerika egyik legbékésebb országának tartják, sokszor emlegetik a nyugalom szigeteként is, és ez még nem minden: többször is megkapta a „a világ legboldogabb országa” címet. Costa Rica népszerű turisztikai célpont, híres növény- és állatvilágáról, a rengeteg nemzeti parkjáról és a gazdag biodiverzitásáról. A helyi lakosok nagyon nyugodtak és egyszerű az életszemléletük. Nem aggódnak, nincs bajuk semmivel, és nem stresszelnek, legalábbis ezt vallják magukról. Hálát adnak mindazért, ami van, és nem töltenek sok időt a problémáikkal. Sokat tanulhatunk tőlük, ha arra járunk.

Coromandel-félsziget, Új-Zéland

Új-Zéland a világ második legbékésebb régiója a Global Peace Index felmérése szerint. A Coromandel-félsziget pedig az egyik legnépszerűbb turistacélpont, amely Új-Zéland legnagyobb városától, Aucklandtől két órányira fekszik. Az észak-keleti félsziget híres az aranyszínű homokos tengerpartjairól, valamint sűrű erdős területeiről. A vulkanikus tevékenységek bizonyítéka a meleg vizes tengerpart: a tenger alján keresztül felszínre törő hőforrások folyamatosan melegítik a tenger vizét. De, aki inkább az aktív pihenés híve, az sem marad program nélkül: túrázás, kajakozás és ejtőernyőzés is várja az oda látogatókat

Jökulsárlón gleccserlagúna, Izland

Izlandról sokan úgy tartják, hogy a nyugalom földje, mert nincs annyira beépülve, mint sok más ország turistacélpontjai. A Jükulsárlón Izland dél-keleti részén található a Vatnajökull Nemzeti Park területén. A lagúna a Breiðamerkurjökull gleccser végénél alakult ki ott, ahol az olvadékvíz folyóként ömlik az Atlanti-óceánba. Ahogy telt az idő, úgy növekedett, ma 18 négyzetkilométer és ez Izland legmélyebb tava is, 248 méteres mélységével. A lagúnát „Izland koronaékszerének” is hívják, mivel drágakőként tűnik ki a szürke hegyek közül. Az idevezető út ugyanolyan különleges, mint maga a lagúna a lépcsőzetes vízesésekkel.

Saskatoon, Saskatchewan, Kanada

A Saskatchewan tartomány legnagyobb városa Saskatoon, melyet 1882-ben alapítottak. A közel 200 ezer lelket számláló település a South Saskatchewan folyó két partján fekszik, a város két részét hét híd köti össze, ezért hidak városának is nevezik. Ideális úticél a családoknak. Érdemes ellátogatni a Természettudományi és Geológiai Múzeumba (ahol életnagyságú dinoszaurusz- és repülőhüllő-hasonmások is láthatóak), a Biológiai múzeumba, a Régészeti Múzeumba (Museum of Antiquities), és az Obszervatóriumba is.