Párizsba elkezdtek visszatérni a turisták – ezek a látnivalók már megnyitottak

Utazás2020. júl. 12.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A bárok, éttermek és szállodák újra kezdenek megtelni Párizsban, és a legtöbb látványosság újra fogad látogatókat, de még messze nem nyílt meg minden. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb párizsi turistacélpontokról a legfontosabb tudnivalókat.

A francia főváros egyik legnépszerűbb turistalátványossága, az Eiffel-torony már várja az utazókat, annyi különbséggel a megszokotthoz képest, hogy

maszkot kell hordani, a liftek nem járnak, így a több mint 700 lépcsőn gyalog kell felsétálni, ha látni akarjuk a kilátást.

Az Eiffel-torony teteje, beleértve az éttermet, egyelőre még zárva tart. A jegyeket online kell vásárolni. Az üzemeltető szerint a legtöbb foglalás a németektől származik – olvasható a DW Akademie oldalán.

A világ leglátogatottabb múzeuma, a Louvre július 6-án nyitotta meg újból kapuit.

A jegyeket online értékesítik, de a szokásos mennyiségnek csak az egyharmadát. A látogatóknak arcmaszkot kell viselniük, és egy előre meghatározott útvonalon vezetik őket, amely során láthatják a "Mona Lisa" festményt is. A látogatók körülbelül 90 százaléka egyébként is azt állítja, hogy csak ezért a festményért mennek a Louvre-be.

A Musée d'Orsay június 23 óta újra nyitva áll a nyilvánosság előtt.

Maszk viselése itt is kötelező és szintén online kell jegyet foglalni. Az épület már önmagában lenyűgöző: egy korábban lebontásra ítélt vasúti pályaudvar (Gare d’Orsay), amelyet az 1900-as világkiállításra építettek. Olyan művészek munkái láthatók itt, mint Cézanne, Manet, Monet, Pissarro, Renoir és Van Gogh.

Ami a Versailles-i kastélyt illeti, a látogatók ismét megtekinthetik a "Napkirály" XIV. Lajos lenyűgöző szobáit, természetesen itt is online kell jegyet foglalni és arcmaszkot kell hordani.

Látnivalókból nincs hiány, többek között 1800 szoba és 288 lakosztály található a kastélyban. A kertje ingyen látogatható.

A Disneyland Paris a tervek szerint július 15-én nyílik, az online jegyértékesítés pedig már megkezdődött.

Fontos tudnivaló, hogy a 11 éves vagy vagy annál idősebb látogatóknak arcmaszkot kell viselniük. Mickey egérrel vagy Donald kacsával ölelkezni most nem lehet, de képet nyugodtan lehet velük készíteni.

Május vége óta a párizsi áruházak természetesen a szigorú higiéniai előírásoknak megfelelően ismét fogadhatják az ügyfeleiket. A hatalmas Galeries Lafayette épületében a vendégek a vásárláson kívül megcsodálhatják az áruház jellegzetességét, az art noveau üvegkupolát is.

A Sacré Coeur-bazilika a város legmagasabb pontján (129 méter), a Montmartre-on áll. A neo-bizánci stílusú zarándok templom az egyik legromantikusabb helyszín Párizsban, és szintén fogadja már az odalátogatókat.