A Netflixen ezeket a remek akciófilmeket akár most rögtön megnézheti

Elemzések2022. feb. 12.D.J.

Ha némi adrenalin-löketre vágyik akkor segítünk: összeszedtünk pár akciófilmet a Netflix kínálatából, amely elé érdemes leülni.

Úriemberek

Guy Ritchie filmes repertoárja nem éppen sokszínű. Nagyrészt gengszterfilmeket készít, melyeken rendre ugyanaz a laza, humoros stílus vonul végig. Mindez azonban bocsánatos bűn. Mert hiába tűnik úgy, hogy állandóan ugyanazt a filmet forgatja újra, amit lerak az asztalra az még mindig pokoli szórakoztató.

A felállás most is a szokásos: a fókuszban egy rakás bűnöző van, akik imádnak monológokba és véres leszámolásokba bonyolódni.

Az Úriemberekhez Ritchie igazi sztárparádét trombitált össze. Az Oscar-díjas Matthew McConaughey mellett például a britek egyik büszkesége Hugh Grant is felbukkan a filmben. A szereplők ezúttal egy marihuána birodalom miatt esnek egymásnak.

Úriemberek - Netflix

A holnap határa

A mozis világnak van egy nagy talánya. Hogy létezik az, hogy a Halálos iramban filmek akkor is sikeresek tudnak lenni, ha a legújabb rész már nem csak bárgyú beszélgetésekkel van telerakva, de még az akciók is unalmasak? Közben vannak kiválóan megírt, látványos akció-filmek, amelyek meg elhasalnak a jegypénztáraknál.

Pontosan ez a szomorú sors jutott A holnap határának is. Meglehet, hogy a cím nem volt elég figyelemfelkeltő.

Pedig parádés sci-fi akcióról van szó.

A főszereplő (Tom Cruise) katonaként egy idegen invázió kellős közepén találja magát. Alig hogy bevetik rögtön ott is hagyja a fogát, csak hogy a halálból váratlanul felébred és újra és újra átéli a bevetés napját. Beleragadva ebbe az időhurokba rá kell jöjjön, hogy miként tudja átvészelni a brutális ütközetet.

Lebilincselő alkotás.

A holnap határa a Netflixen

13 óra: Bengázi titkos katonái

Úgy tíz éve egy maroknyi biztonsági embernek kellett Líbiában megvédenie az amerikai diplomáciai képviseletet a támadó terroristáktól. A történet igaz történeten alapul.

Ahol a leginkább kell ott a film remekül teljesít: az akció roppant izgalmas a feszültség pedig ahogy telnek a percek folyamatosan nő.

A CIA létesítményt, ahol az összecsapás zajlik az alkotók elmondása alapján műholdfelvételek és tervrajzok segítségével pontosan úgy alkották újra, ahogy a valóságban is kinézett.

13 óra: Bengázi titkos katonái

Az utolsó akcióhős

Arnold Schwarzenegger életpályájának az egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag egy szatíra az akciófilmekről. Egy gyerekről szól, aki némi varázslatnak hála bekerül az akciómozik világába. Egy olyan univerzumba, ahol minden nő bombázó, a főhős nem tud meghalni és a rendőrök pillanatok alatt kiérnek a bűntényekhez.

Csakhogy ebből a fiktív világból egy gonosz átkerül a valóságba, és igen csak nagy felfordulást okoz.

A maga idején Az utolsó akcióhős ugyan megbukott, de főleg azért mert épp a Jurassic Park után egy héttel mutatták be, amikor a dinós film minden más bemutatót elhalványított. Ám az évek során Schwarzenegger moziját lassan felfedezte magának a közönség és kultfilm lett belőle.

Az utolsó akcióhős

Fagypont alatt

A spanyol filmipar, amelyről idehaza sokáig hallani is alig lehetett mostanság rendre előrukkol egy-egy kellemes mozis meglepetéssel.

A Fagypont alattnál különösen a finálé lett erős. Eleve végig remekül adagolják a feszültséget az utolsó percek pedig gondoskodnak róla, hogy a filmet ne felejtsük el egyhamar.

A sztori központjában egy rabszállító autó van, amelyet támadás ér. A főhősnek egyszerre kell megakadályozni, hogy a rabok elszökjenek és hogy a támadók betörjenek a kocsiba.

Fagypont alatt