Ezek az önvezető autók tették meg a legnagyobb távolságot

Elemzések2019. márc. 12.Növekedés.hu

Kijött az önvezető autógyártók rangsora, a megtett kilométereket és a beavatkozások számát nézve a Google vezető nélküli autója, a Waymo emelkedik ki.

Annak ellenére, hogy az önvezető járművek technológiája az utóbbi években rohamosan fejlődött, még mindig előfordulhatnak fennakadások. A gyártók folyamatos teszteléseket végeznek a szoftverek ellenőrzése és a rendszer biztonságosabbá tétele érdekében.

A kaliforniai Department of Motor Vehicles (DMV) minden évben nyilvánosságra hozza az önvezető járművek tesztköreivel kapcsolatos adatokat.

A felmérés bemutatja, hogy a cégek autói hány mérföldet tettek meg, illetve, hogy a megtett út alatt hányszor volt szükség emberi beavatkozással korrigálni a jármű mozgását.

Mindkét területen a Google anyavállalatának, az Alphabet önvezető autója, a Waymo emelkedik ki a mezőnyből. A vállalkozás autói több mint 1,2 millió mérföldet tettek meg Kaliforniában, és nagyjából 11 ezer mérföldenként csak egyszer kellett felülbírálni az önvezető rendszert.

A második helyen a General Motorshoz tartozó Cruise Automation járműi végeztek: 5200 mérföldenként igényeltek beavatkozást.