Francia az első nő, akinek vagyona eléri a 100 milliárd dollárt

Elemzések2019. júl. 28.Növekedés.hu

A L’Oreal örökösnője, Francoise Bettencourt Meyers vagyona várhatóan 9 év múlva fogja elérni a 100 milliárd dolláros határt.

Az RS Components vagyonelemzéssel foglalkozó társaság számba vette, hogy a világ leggazdagabb női mikor érhetik majd el a 100 milliárd dolláros vagyont. Eszerint ez leghamarabb, vagyis 9 év múlva a L’Oreal örökösnőjének, Francoise Bettencourt Meyers-nek sikerülhet – számol be fin24 portál.

A 66 éves hölgy jelenleg 53,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, amivel a leggazdagabb nőnek számít a világon.

Családja a világ legnagyobb kozmetikai cégének számító, a Garnier brandet is birtokló L'Oréal tulajdonosa. A vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 30 milliárd dollárt.

Francoise Bettencourt Meyersvagyonát édesanyjától, Liliane Bettencourttól örökölte, aki 2017 szeptemberében hunyt el, közel 40 milliárd dolláros vagyont hagyva lányára. Francoise Bettencourt Meyers arról is ismert, hogy több könyvet írt a Bibliáról. A Bloomberg naponta frissülő adatbázisa szerint vagyona jelenleg 55,3 milliárd dollárt tesz ki, amivel a világ 11. leggazdagabb emberének számít.

Bezos exfeleségének 16 év kell a 100 milliárdos szinthez

Az RS Components számításai szerint Bettencourt Meyers után az Amazon-alapító Jeff Bezos exfeleségének lehet a leghamarabb 100 milliárd dolláros vagyona a világ leggazdagabb női közül.

Neki 16 évet kell várnia erre, akkor lesz 65 éves. A nyáron lezárult válási eljárás értelmében Mackenzie Bezost 38 milliárd dollárnyi vagyon illette meg. Mint ismert, április elején jött létre a megállapodás arról, mekkora vagyont kap Jeff Bezos exfelesége a válás bírósági véglegesítésekor. Akkor abban állapodtak meg, hogy az Amazon 4 százalékos részesedése illeti meg, amely részvénypakett értéke a válási eljárás hivatalos lezárultakor 38 milliárd dollárt tett ki. Ezzel MacKenzie Bezos a világ harmadik leggazdagabb nője lett.

A Forbes magazin szerint Francoise Bettencourt Meyers-en kívül még Alice Walton, a Walmart-alapító néhai Sam Walton lánya (44 milliárd dollár) előzi meg a rangsorban.

A Bloomberg adatbázisa szerint Mackenzie Bezos vagyona jelenleg 39,6 milliárd dollárt tesz ki, amivel a világ 22. leggazdagabb embere.

Jelenleg 3 ember vagyona haladja meg a 100 milliárdot

Jelenleg a világon három ember mondhatja el magáról, hogy vagyona meghaladja a 100 milliárd dollárt. Jeff Bezos, az Amazon alapítóján, illetve Bill Gates, a Microsoft alapítóján kívül pár hete Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH elnök-vezérigazgatója is bekerült ebbe a klubba. Sőt, a Forbes számításai szerint a rangsorban már meg is előzi Bill Gates-t.

A Bloomberg adatai szerint azonban Bill Gates továbbra is a második leggazdagabb ember a világon 107 milliárd dolláros vagyonával. A pénzügyi hírügynökség számításai szerint Bezosnak 123 milliárd, Arnault-nak 104 milliárd dolláros vagyona van.