Végre lehet moziba menni – De vajon idén mit érdemes egyáltalán megnézni?

Elemzések2021. máj. 15.D.J.

Most hogy a járvány harmadik hulláma egyre inkább lecseng a mozi ipar is újra kezd magához térni. Ennek örömére összeszedtünk néhány filmet, amelyet idén érdemes lehet megnézni a nagyvásznon.

Boss Level - Játszd újra

A magyar premier várható időpontja: május 20.

A főszereplő állandóan újraéli ugyanazt a napot –a koncepció ismerős lehet, hisz nem csak az Idétlen időkig aratott vele annak idején óriási sikert, de mostanában már volt horrorfilm és romantikus vígjáték is, ami kölcsön vette ezt az ötletet. Ezúttal egy akciófilm hőse, egy profi ex-katona ragad bele egy időhurokba. Mindig mikor felkel, egy rakás bérgyilkos akar végezni vele.  

Bár az összecsapásokon látszik, hogy a büdzsé nem volt túlságosan eleresztve, a Boss Level így is rém szórakoztató tud lenni, ha szeretjük a könnyed filmeket.

Egy igazán dühös ember

A magyar premier várható időpontja: június 10

Guy Ritchie pályafutásának voltak kínos fejezetei. De amikor gengszterfilmet forgat, ritkán hibázik. A korai művei, a Ravasz az Agy és a két füstölgő puskacső illetve a Blöff ma már klasszikusok. De legutóbbi mozija az Úriemberek is parádés lett.

Mindennek tükrében valószínűleg az idei mozijának is érdemes adni egy esélyt.

A sztori egy készpénz-szállítással foglalkozó férfiről szól, aki teljesen megváltozik egy rajtaütés után.

Dűne

A magyar premier várható időpontja: szeptember 16.

A sci-fi műfajban az elmúlt években senki nem tudott olyan hangos kritikai sikereket aratni, mint Denis Villeneuve. Az ítészek az Érkezést és az új Szárnyas fejvadászt is imádták. Idén pedig végre láthatjuk Villeneuve eddigi legambiciózusabb filmjét, amelyet jórészt épp Magyarországon forgatott.

A Dűne a messzi jövőbe repíti a nézőt, ahol politikai cselszövések, leszámolások és óriási szörnyetegek szegélyezik a szereplők útját.

A látványmozik között könnyű eséllyel akár az év filmje is lehet.

Kedves elvtársak!

A magyar premier várható időpontja: szeptember 16.

A Szovjetunió idején egy hű kommunista hite meginog, miután a hatalom emberei a sztrájkoló munkások közé lőnek.

Ez az orosz mozi külföldön már komoly sikereket aratott. Amerikában például a kritikusok 94 százaléka odavolt érte. Már a témája miatt is hiánypótló alkotásnak tűnik.

007: Nincs idő meghalni!

A magyar premier várható időpontja: október 7.

James Bond épp Jamaicán sütteti a hasát, amikor kiderül, hogy bele kell vesse magát az ügynökéletbe, mert meg kell mentenie egy elrabolt tudóst.

A sztori Angliában, a festői olasz vidéken és a kubai fővárosban is megfordul majd. A 007-es filmeket az ég is a nagyvászonra teremtette.

Az előzetesek alapján egzotikus helyszínekből és falrengető akciókból ezúttal se lesz hiány.

The Last Duel

A magyar premier várható időpontja: október 14.

Az ókori filmeposzt a Gladiátort is rendező Ridley Scott új mozija megint egy történelmi korszakba kalauzolja majd a nézőt. Ezúttal a XIV. századi Franciaországba, ahol egy háborúból hazatérő lovag azzal szembesül, hogy a feleségét megerőszakolta egy földesúr. Ezután párbajra hívja a nemes urat. A tét óriási: ha veszít, a hamis vád miatt a feleségét máglyán elégetik. A film igaz történeten alapul.

Az egyik főszerepet korunk egyik ifjú tehetsége Adam Driver alakítja majd, aki az utóbbi években két Oscar-jelölést is bezsebelt.

Utolsó éjszaka a Sohóban

A magyar premier várható időpontja: október 21.

A történet igen csak eredeti: egy fiatal divattervező váratlanul a 60-as évek Londonjában találja magát. Elsőre úgy tűnik, hogy mesés kalandban lesz része, ám hamar kiderül, hogy a „régi idők” Londonja egészen más, mint ahogy azt eredetileg elképzelte.

A leírás alapján még talán nem egyértelmű, de ezúttal egy horror-thrillerről van szó.

Amelyet azaz Edgar Wright jegyez, aki először egészen egyedi vígjátékokkal, majd egy remek gengszterfilmmel, a Baby Driver-rel hívta fel magára a figyelmet.

West Side Story

A magyar premier várható időpontja: december 9.

A mozirajongók körében mindig piros betűs ünnepnek számít, ha egy új Spielberg film kerül a nagyvásznakra.

A West Side Story egyik érdekessége, hogy Spielberg már hosszú évtizedek óta vágyott rá, hogy tető alá hozhasson egy musicalt. Most pedig teljesült az álma.

A sztori a Rómeó és Júlia történetét ülteti át az 50-es évek Amerikájába. Egy fehér fiú és egy Puerto Ricó-i lány esnek szerelembe. A baj az, hogy mindketten egy-egy utcai bandához kötődnek, a tagok pedig ki nem állhatják egymást. A léc egyébként magasan van, hisz a West Side Story-nak már létezik egy klasszikus, 1961-es filmfeldolgozása.