Három napos eljegyzési parti: a vendégek közt Trump lánya, Zuckerberg és Bill Gates

Globál2024. márc. 3.F. P.
A rovat támogatója:

India leggazdagabb vállalkozója, aki egyben a valiág 9. leggazdagabb embere is, fia nyári esküvője előtt adja most a világraszóló partit.

Mukesh Ambani, a Reliance Industries cégkonglomerátum tulajdonosa, India leggazdagabb embere meghívott mindenkit, aki a világgazdaságban és politikában számít, arra a grandiózus partira, amit fia, Anant Ambani közelgő esküvője alkalmából rendez.

Országimázs

Az a tény, hogy nem kevesen meg is jelennek a legnagyobb cégek vezetői közül, nagyobb jelentőséget ad az eseménynek, mintha csak egy gazdag ember mutatná be, hogy ő még erre is képes. India ugyanis jelenleg a világ leggyorsabban növekvő nagyobb gazdasága, óriási működőtőke befektetéssel, az ország örömmel látja a világ legnagyobb cégeit, mint beruházókat, befektetőket.

Az ország leggazdagabb embere így egyfajta nagyköveti szerepet is betölt, amikor saját pénzéből vendégül látja és három napos programmal szórakoztatja a nagyvállalatok vezetőit, politikusokat, és persze felvonultatja mindjárt országa celebeit, a virágzó indiai filmipar, Bollywood legnépszerűbb színészeit is.

Vendégek

Az illusztris vendégek között az Ambaninál jelenleg gazdagabb 8 ember közül kettő: Bill Gates és Mark Zuckerberg is megjelent, de ott van Donald Trump lánya, Ivanka, valamint az Alphabet (Google) és a BP (British Petroleum) vezérigazgatója, valamint Kanada és Ausztrália korábbi miniszterelnökei.

A társaság szórakoztatásáról pedig többek között Rihanna gondoskodik. Az eseményt Jamnagar városágaban rendezik, ahol pár nappal korábban 50 ezer környékbeki lakos számára ebédet adtak.

Korábbi hasonló események

Ambani két idősebb gyereke esküvője alkalmából is hasonló partit rendezett. 2018-ban lánya, Isha Ambani partiján Beyoncé szórakoztatta a nagyérdeműt, akik között a korábbi amerikai külügyminiszterek közül Hillary Clinton és John Kerry is megjelent. Az esemény költségeit akkor 100 millió dollárra taksálták, de egy, a családhoz közelálló személy szerint csak 15 millióra rúgott a számla.