Joe Biden súlyos vádakat fogalmazott meg a gázai konfliktusról – ezt kéne tenni szerinte

Globál2023. dec. 8.Növekedés.hu

Joe Biden amerikai elnök világossá tette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök számára, hogy szerinte „sürgősen sokkal több segítségre van szükség a Gázai övezetben.”

Joe Biden amerikai elnök közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, hogy bár az Egyesült Államok

üdvözli azt a közelmúltbeli izraeli döntést, amely biztosítja a Gázai övezetbe bejutó üzemanyag mennyiségének növelését, sokkal több segítségre van sürgősen szükség mindenütt

– írja a Haaretz.

A Fehér Ház nyilatkozata szerint Biden aggodalmát fejezte ki a Gázában maradt túszok miatt is, és újfent kifejtette, hogy a Vöröskeresztnek engedélyezni kell, hogy hozzáférhessen a Hamász terroristái által fogva tartott túszokhoz.

A Hamász megtagadta a fiatal civil női túszok szabadon bocsátását, ami a humanitárius szünet összeomlásához vezetett

– jegyezte meg Biden.

Két tartalékos izraeli katona meghalt a gázai harcokban – tudjuk meg a Haarretz december 8-ai összesítéséből. Arról is hírt adtak többek között, hogy egy 60 éves civilt megölt egy Libanonból kilőtt páncéltörő rakéta.

Ezenkívül több tucat Hamász-harcos adta meg magát az izraeli erőknek Gáza északi részén.

A friss adatok alapján október 7. óta legalább 1200 civil és katona halt meg Izraelben és több mint 138 túszt tartanak még fogva Gázában. A Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium szerint 17 177 a halottak és 46 000 a sebesültek száma.