1 329 millió forintos támogatást kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem

Hírek2022. aug. 25.Növekedés.hu

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a Széchenyi Terv Plusz Program keretében összesen 1 329 millió forintos támogatást kapott. Az elnyert uniós támogatást a 2022. június és 2026. április közötti időszakban többek között digitális eszköz-, tananyag- és készségfejlesztésre, módszertani képzésekre, a nemzetközi szerepvállalás erősítésé céljából kettős diplomaprogramokra, külföldi tanulmányok támogatására és nyári egyetemek megvalósítására fordítják majd - olvasható a BGE közleményében.

A beruházás hozzájárul a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének, nemzetközi versenyképességének fokozásához, hozzáférhetőségének javításához, a hosszú távú finanszírozás fenntarthatóságához, elősegíti a képzési kapacitások modernizálását, tudásbázisok növelését, az intézmény harmadik missziós tevékenységének erősítését.

A projektekben kidolgozott fejlesztések elsősorban a digitális eszközpark és kompetenciák, a gyakorlati képzések infrastruktúrája és a képzési tartalmak megújítása révén jelentősen növelik majd a BGE működési hatékonyságát. A szolgáltatásfejlesztések pedig hozzájárulnak majd az intézmény nemzetközi szerepvállalásának további erősítéséhez.

Az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap finanszírozásával 2022. június 7. és 2026. április 30. között valósulnak meg a programok.

Főbb fejlesztési területek

A BGE digitális infrastruktúrájának fejlesztése technikai- és rendszerfejlesztések megvalósítását célozza, amelyek a zárt rendszerű elektronikus távolléti oktatást támogatva hatékony tanulási és munkakörnyezetet teremtenek.  

A gyakorlati képzést szolgáló tudásbázisok, tartalmak bővítésével, valamint a könyvtárfejlesztéssel olyan szakemberek képzésére nyílik lehetőség, akik naprakész gyakorlati tudással, készségekkel és erős digitális képességekkel léphetnek majd a munkaerőpiacra.

Az intézmény nemzetköziesítési és nemzetközi kapacitásbővítő tevékenységeinek fejlesztése mellett nemzetközi szervezetekben való tagság létesítése, konferenciákon, oktatási vásárokon való részvétel, bi- és multilaterális kapcsolatok építése, intézményi nemzetközi marketingstratégia kiépítése valósul majd meg.

További információ a projektről ITT olvasható.