20 éves tőzsdei jubileuma alkalmából csengetett a 4iG

Hírek3 órájaNövekedés.hu

Tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója alkalmából ünnepélyes csengetéssel indította a mai kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén a 4iG Nyrt. Az 1995-ben alapított, magyar többségi tulajdonban lévő vállalat Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó informatikai és távközlési szolgáltatója, amely a jövő technológiái iránti elkötelezettségéről ismert. A társaság jelentős tőkepiaci eredményei révén egyúttal a BUX index jelentős súllyal bíró kibocsátója, amely a Prémium kategóriában van jelen.

A 4iG története a magyar ICT (információs és kommunikációs technológiai) piac robbanásával egyidőben kezdődött. A tőkepiaci vállalat az elmúlt három évtized során jelentős tapasztalatokat szerzett, és több sikeres stratégiai akvizícióval regionális vállalatcsoporttá növekedett. A 4iG csoport ma már az informatikai rendszerintegrációs szolgáltatások mellett a vezető vállalatok között szerepel a távközlés, az űripar és a védelmi fejlesztések területein is. A 4iG Nyrt. több mint 8 000 szakembert foglalkoztat, és Magyarország mellett Montenegróban, Albániában, Izraelben és Egyiptomban van jelen szolgáltatásaival, illetve vállalataival.

A cégcsoport célja, hogy innovatív megoldásaival hozzájáruljon a digitális gazdaság fejlődéséhez Magyarországon és a régióban egyaránt.

A 4iG Nyrt. részvényeit 2004-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, azóta a társaság a magyar tőkepiac meghatározó szereplőjének tekinthető. A vállalat az elmúlt két évtizedben olyan jelentős növekedésen ment keresztül, amelynek köszönhetően többek között a befektetők körében legnépszerűbb kibocsátókat tartalmazó Prémium kategóriába, valamint a legnagyobb forgalmú és piaci kapitalizációjú részvényeket tömörítő BUX indexkosárba is bekerült. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg meghaladja a 230 milliárd forintot.

A 4iG Nyrt. tőzsdei eredményességét a tőkepiaci szakmai is több alkalommal elismerte: a BÉT tradicionális éves díjátadóján a BÉT Legeken 2019-ben, az „Év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója a Prémium kategóriában” díjat vehette át, 2022-ben pedig az „Év zártkörű alaptőke-emelése”, valamint a „Hosszú távú árfolyam-emelkedést elérő vállalat” díjakkal lett gazdagabb.

A 4iG Nyrt. immár 20 éve jelen van a Budapesti Értéktőzsdén, vállalatunk az elmúlt két évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül. Nem csupán az informatikai szolgáltatások területén, hanem a távközlésben is meghatározó vállalatcsoporttá fejlődtük Magyarországon és a Nyugat-Balkán országaiban. Stratégiai fontosságú területeken tettünk hatalmas lépéseket, így ma már olyan globális iparágakban is jelen vagyunk, mint a műholdas kommunikáció, illetve az űr- és a védelemi ipar. Célunk a részvényesi érték folyamatos növelése, a jelenleg zajló transzformációs programunk végrehajtásától 400 milliárd forintos vállalati érték növekedést várunk.

– mutatott rá az ünnepélyes kereskedésindító csöngetéskor Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója. „Elkötelezettek vagyunk a folyamatos innováció, a versenyképesség és a fenntarthatóság mellett, miközben nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi felelősségvállalásra, az ügyfélközpontúságra és a digitális fejlődés fenntartására. Célunk, hogy olyan technológiákat alkalmazzunk, amelyek javítják az emberek életminőségét, elősegítik a környezet megóvását, és hosszú távon biztosítják a fenntartható növekedést. Ezen eredmények mögött munkavállalóink, partnereink és befektetőink kitartó támogatása áll.” – tette hozzá Fekete Péter.

A 4iG Nyrt. tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója jelentős mérföldkő nemcsak a vállalat, hanem a hazai tőkepiac számára is. Az elmúlt két évtized során a 4iG kiváló példáját mutatta annak, hogy az innovatív működést fókuszba helyezve hogyan újulhat meg és fejlődhet töretlenül egy vállalat, legyen szó a folyamatosan változó, egyre konszolidáltabb piaci környezethez való alkalmazkodásról, a nemzetközi terjeszkedés során elért sikerekről, valamint a tevékenységi kör hatékony szélesítéséről, ezzel közvetetten hozzájárulva a magyar gazdaság és a Budapesti Értéktőzsde fejlődéséhez.

A vállalat nemcsak részvény-, hanem kötvénypiaci kibocsátóként is aktívan jelen van a BÉT-en, eredményesen kiaknázva a tőkepiac nyújtotta finanszírozási lehetőségeket a dinamikus növekedéshez. Gratulálunk ehhez a kivételes teljesítményhez, és további sikereket kívánunk a következő évtizedekben is a Budapesti Értéktőzsdén!

– hangsúlyozta az ünnepélyes csengetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.